[singlepic id=1819 w=101 h=133 float=left]LIBEREC – Nové horolezecké centrum Šutr.cz bylo 14. září bylo slavnostně otevřeno v Liberci za účasti statutární náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerové a náměstka hejtmana Víta Příkaského. Tím získal Liberecký kraj druhé největší horolezecké centrum v ČR, které nabízí celkovou lezeckou plochu 1260m2 a vůbec nejvíce výstupových cest v ČR, tj. 160, přímo v centru Liberce v objektu bývalé tržnice. „Doufáme, že centrum pomůže i prevenci úrazů v terénu, protože horolezci zde mohou bezpečně trénovat a být tak lépe připraveni. Centrum Šutr.cz také jistě do Libereckého kraje přiláká specializované návštěvníky,“ uvedla Lidie Vajnerová.

Areál centra byl zrekonstruován díky dotacím na revitalizaci lokalit typu „brownfields“ v rámci Prioritní osy č. 4 Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod a také za podpory z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Centrum Šutr.cz tak přinese do centra Liberce další možnost sportovního vyžití jak pro zkušené lezce, tak i pro laiky.

„Nové lezecké centrum se mi velmi líbí, myslím, že může být zajímavou alternativou i pro školy, které mohou zdejší nabídku dobře využít,“ řekl náměstek hejtmana RNDr. Příkaský. Další informace o horolezeckém centru naleznete na webové adrese www.sutr.cz

(zdroj: Liberecký kraj)

Pin It on Pinterest