[singlepic id=13064 w=133 h=133 float=left]LIBERECKÝ KRAJ – Liberec 1. září 2010: Nejjednodušší cesta k novému praktickému zubnímu lékaři vede přes stránky České stomatologické komory nebo přes VZP ČR, která se v Libereckém kraji stará o tři čtvrtiny všech pojištěnců. Má tedy pravidelně aktualizovaný seznam stomatologů, včetně těch, kteří přijímají nové pacienty.

V měsíci srpnu měla krajská pobočka VZP smluvní vztah s 224 stomatologickými zařízeními. V některých z nich pracuje i více zubařů.

Před časem provedla Česká stomatologická komora společně s VZP šetření, aby zjistila jaká je dostupnost stomatologické péče. Především, ve kterých regionech chybějí stomatologové a kde tedy mají i noví absolventi možnost otevřít si praxi a uzavřít s VZP smlouvu o poskytování a úhradě zdravotní péče. V Libereckém kraji sice jsou lokality, kde dostupnost péče není právě optimální, např. na Frýdlantsku a v některých místech Českolipska, ale větší část kraje nabízí velmi solidní dostupnost stomatologické péče. Navíc péče o chrup není většinou záležitostí akutní neodkladné péče, takže stávající volné kapacity v Liberci a okolí mohou být využity i pojištěnci VZP z výše zmíněných lokalit Českolipska a Frýdlantska.

Stanislav Šetina

specialista marketingu a komunikace

Krajské pobočky VZP ČR pro Liberecký kraj

Pin It on Pinterest