[singlepic id=13301 w=133 h=133 float=left]LIBERECKY KRAJ – Přibližně šest desítek odborníků integrovaného záchranného systému působících v území česko-polsko-saského Euroregionu Nisa se v pátek 10.9.2010 setká v budově liberecké radnice na 6. jednání takzvaného Fóra bezpečnosti, zkráceně FORBES.

Fórum bezpečnosti je od roku 2003 součástí Euroregionu Nisa a má za cíl přispívat k řešení problémů jak s příhraniční kriminalitou, tak i iniciovat různé legislativní změny, které mohou zjednodušovat přeshraniční spolupráci při zásazích či pomoci hasičů nebo zdravotníků přes hranice.

Tématem letošního jednání FORBES bude kromě spolupráce zdravotníků a policie i podněty na zlepšení hasičů například při povodních.

Fórum bezpečnosti se koná od 10 – 12 hodin. Součástí je i praktická ukázka nácviku zásahu při požáru budovy liberecké radnice.

Při tomto zásahu se na náměstí E.Beneše představí ve 12.15 hod technika, která byla prostřednictvím Euroregionu Nisa v letošním roce v celkové hodnotě cca 1,5 miliónů euro pořízena dobrovolným hasičům do České Lípy, Liberce, Nového Boru, Příšovic a německé Žitavy.

Do ukázkového cvičení se zapojí i sanitky Libereckého kraje, které byly rovněž pořízeny z příhraničního programu Cíl 3 a stejně tak i policejní monitorovací vůz.

FOTOTERMÍN: 12.10 hod, Náměstí E.Beneše, ukázové cvičení – likvidace požáru liberecké radnice

13.00 hodin – poskytnutí informací tisku prezidiem ERN

(pan poslanec Skokan, landrát Bernd Lange, primátor Boleslawiece Piotr Roman)

Místo: radniční sklípek (vč. občerstvení)

Další informace na tel. čísle: 724030306 (Jaroslav Zámečník, jednatel Euroregionu Nisa)

Pin It on Pinterest