[singlepic id=13313 w=133 h=133 float=left]JINDŘICHOVICE POD SMRKEM Povídání Cyrila Podolského, autora večerníčku Krysáci Ve čtvrtek 14. října od 18.00 hodin se na sále bývalého statku uskuteční povídání s autorem večerníčku KRYSÁCI. Cyril Podolský přítomným poodhalí zákulísí animovaného filmu, od prvotního nápadu přes natáčení až k hotovému dílu. Součástí budou obrázky (fotky, výtvarné návrhy..) a filmové ukázky z jeho tvorby. Zároveň představí novou dětskou knížku Strašidelný herbář, vydanou před několika dny nakladatelstvím Paseka, kterou Cyril Podolský napsal a ilustroval ji Ivan Mraček. Je to příběh dvou nedokonalých duchů Šiflíka a Šuflíka, kteří žijí v kuchyni a hlavní hrdinové se už narodili a žijí v Jindřichovicích pod Smrkem.

Hosty večera budou členové skupiny BLUE ROCKET Marek Lepší a Petr Samek (zpěvák a kytarista skupiny), kteří vystoupí na závěr kolem 20. hodiny a budou hrát pro jejich příznivce písničky svoje i písničky na přání. Konec představení bude záležet na momentální náladě a zájmu všech přítomných. Předpokládaný konec je kolem 22.00 hodiny.

Spojení protagonistů večera není náhodné. Je obecně známou skutečností, že Cyril Podolský si v Jindřichovicích pod Smrkem pronajal ateliér, kde pokračuje ve své autorské tvorbě. Marek Lepší a Petr Samek jako součást skupiny BLUE ROCKET nejsou v Jindřichovicích pod Smrkem také neznámými osobami. Po prvním úspěšném koncertu, kterým zde jejich skupina rozproudila krev příznivcům rockové hudby, následoval druhý koncert jako poděkování za spolupráci při natáčení životního klipu BLUE ROCKET, který režíroval právě Cyril Podolský. Zveme příznivce animovaného filmu i rockové hudby. Hlavně nevěřte, že se tyto dva světy k sobě nehodí. Jde to docela dobře. Už to tu máme za sebou.

zdroj: http://www.jindrichovice.cz/cs/web/obec/000871_strasidla-v-jindrichovicich-aneb-strasidelny-herbar-a-rocknroll.php

Pin It on Pinterest