[singlepic id=14533 w=534 h=240 float=][singlepic id=14533 w=534 h=240 float=]
euroregionObsah:

Společné hlídky městské a pohraniční policie vyrazily do ulic
Sloučení nemocnice v Jelení Hoře s nemocnicí v Kowarech
V Krkonoších zavádějí zóny placeného parkování

Společné hlídky městské a pohraniční policie vyrazily do ulic

V ulicích Jelení Hory budou kromě městské policie i hlídky pohraniční policie. Příslušníci PP se budou účastnit i zásahů a intervencí. Vše bude probíhat v rámci dohody složek, zvýšení bezpečnosti a také vypracování společných oblastí aktivit a přípravy k EURO 2012. Včera do terénu vyšly dvě společné hlídky: pěší a automobilová. Když se pak oteplí, v ulicích se objeví více pěších hlídek. „Hlídky spojené s pohraniční policií budou probíhat v rámci společné dohody podepsané řediteli obou složek. V souladu s tím, že hranice EU jsou vnitřní hranicí, má pohraniční policie i městská policie mnoho společných oblastí působnosti. Řada intervencí uskutečňovaných našimi příslušníky se týká cizinců a přestupků nebo trestných činů, které páchají. Ku příkladu se jedná o žebrající Rumuny nebo také polské občany, kteří se dlouhodobě pohybují vozidly s cizí státní poznávací značkou. Činnosti budou prováděny i v rámci přípravy k šampionátu EURO 2012. Chceme vypracovat mechanismy vzájemné spolupráce s cílem zlepšení standardů bezpečnosti obyvatel a zahraničních turistů“ – říká Jacek Winiarski, náměstek ředitele Městské policie v Jelení Hoře. Společné pěší hlídky budou kontrolovat zejména centrum města, automobilové hlídky se pak objeví ve všech částech města. Včera se již jedna hlídka účastnila společného zásahu na náměstí Plac
Ratuszowy. Došlo tam k výtržnictví. Další zásah se konal na ulici Solna, kde byly botičkou označeny špatně zaparkovaná vozidla. Již delší dobu příslušníci městské a pohraniční policie uskutečňují řadu společných prevenčních akcí, mj. besedy a přednášky ve školách.
Zdroj: portál www.jelonka.com ; autor: Angela; zveřejněno dne: 23. února 2011
Odkaz: http://www.jelonka.com/news,single,init,article,32506

Společenská rada Vojvodské nemocnice v Jelení Hoře dnes souhlasila se sloučením zařízení s nemocnicí v Kowarech Wysoka Łąka. Ale, jak jsme se neoficiálně dozvěděli, po sloučení je v plánu propuštění cca sto zaměstnanců!

Společenská rada konstatovala, že je to nejlepší způsob, jak oddlužit Vojvodskou nemocnici. „Díky tomu se konečně finanční situace nemocnice vyřeší“ – říká Hubert Papaj, zástupce primátora a člen zastupitelstva. Doplnil, že se sloučením souhlasily i odborové svazy, které v nemocnici působí. Ale, jak jsme se dozvěděli, po sloučení zařízení dojde k propuštění asi sto zaměstnanců. Zatím není jasné, zda se bude jednat o administrativní pracovníky, zdravotní sestry nebo i lékaře.
Zdroj: portal internetowy „Nowin Jeleniogórskich” www.nj24.pl
Odkaz: http://www.nj24.pl/content/view/11030/138/

V Krkonoších zavádějí zóny placeného parkování

Szklarska Poręba chce vydělávat na automobilových turistech. Samospráva připravuje zřízení zón placeného parkování na území města. Nyní je ve Szklarské Porębě zpoplatněno parkování pouze na dvou městských parkovištích, které využívají zejména lyžaři.
Zdroj: portal internetowy www.gazetawroclawska.pl ;
autor: Rafał Świecki ; publikováno : 23.02.2011
Odkaz: http://www.gazetawroclawska.pl/fakty24/372226,w-karkonoszach-wprowadza-strefyplatnego-
parkowania,id,t.html

Pin It on Pinterest