frydlant_0FRÝDLANT – Úplně novou turistickou atrakci od června nabízí Město Frýdlant. Objednaní zájemci si v téměř hodinovém okruhu budou moci za doprovodu průvodce prohlédnout budovu radnice a vystoupat až na věž. Z jejího ochozu je totiž úžasný výhled široko daleko! Za pěkného počasí jsou vidět všechny dominanty města a blízké i vzdálenější okolí Frýdlantu jako na dlani. „Tuto prohlídkovou trasu nabízíme zatím pouze dvakrát týdně. V úterý a v sobotu ve dvou výpravách v 10, a pak ve 13 hodin. Start je ve vestibulu radnice,“ podává základní údaje Bc. Luděk Zelenka, vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu.
Prohlídka je z hlediska dostupnosti a bezpečnosti nevhodná pro imobilní občany a pro děti do 5 let. „Do jedné výpravy můžeme vzít maximálně 15 osob a minimálně 5. Průvodce seznámí s historií radnice, předvede reprezentativní prostory a krátce pohovoří o nedávno skončené rekonstrukci,“ vysvětluje Bc. Luděk Zelenka. Největší atrakcí bude bezesporu výstup na ochoz radniční věže, která je vysoká 48 metrů. Výhled z radniční věže naprosto přesvědčivě ohromí každého pozorovatele!
K prohlídce radnice a k výstupu na její věž se mohou zájemci objednávat díky rezervačnímu systému již nyní v modré horní liště na www.mesto-frydlant.cz nebo telefonicky na č. 482 464 013.
Důležité je, že jedna rezervace platí pro jednu osobu (je nastaveno objednání max. 15 osob). Pokud jde tedy někdo ve dvojici nebo s celou rodinou, musí zaregistrovat každého zvlášť. Děkujeme, že strpíte toto drobné nepohodlí, a budete dodržovat pravidlo – jedna rezervace = jedna osoba. První den, kdy bude možné novou aktrakci vyzkoušet, je pondělí 18. dubna 2011, kdy si Frýdlant připomíná Den památek. Po radnici na věž v tento den půjdou dvě výpravy, jedna v 10 a druhá ve 14 hodin. Obě budou zdarma.
Cena, kterou určila Rada města Frýdlant, je 15 Kč pro děti do 15 let a pro důchodce a 30 Kč pro dospělé.

Zdroj : http://www.mesto-frydlant.cz/

Pin It on Pinterest