Frýdlant Frýdlantsko Singltrek Jizerské Libverda Hejnice Raspenava FrýdlantskýKaždým rokem se snažíme, abychom se v adventní době zastavili a před Vánoci se společně setkali – rodiče, pracovníci školy spolu s našimi dětmi – na besídce. Letos se nám to bohužel nepovedlo kvůli velké nemocnosti dětí, ale byli jsme moc rádi, že jsme to napravili druhé lednové pondělí na besídce novoroční.
Vystoupení zahájili naši nejmenší z mateřské školy,  kteří byli jako vždy roztomilí.
K šířce repertoiru nemalou měrou přispělo vystoupení žáků Základní umělecké školy Frýdlant (ZUŠ), tedy našich dětí, za kterými paní učitelky ze ZUŠ každý týden dojíždějí až přímo k nám. Kromě pěveckého sboru a „kapelky“ hudební nauky vystoupili i sólisté na zobcové a příčnou flétnu a klavíristé.
Poté následovala představení nejdříve žáků nižších ročníků, zakončili naši největší. A že nebyla nouze o dramatické kusy, poezii, zpěv i tanec, to můžete posoudit z našich fotografií.
Abychom si alespoň ještě na nějakou chvíli zachovali teplo v duši, na samotném závěru téměř hodinového setkání jsme si za velkého přispění návštěvníků zazpívali píseň Leonara Cohena s českým textem od Hany Rakušanové „Haleluja“.
Děkujeme všem, kteří se jakoukoliv měrou na organizaci besídky podíleli, třeba jen tím, že se na nás přišli podívat. Děkujeme také dětem za jejich úžasné výkony, kterými nás přesvědčily o tom, že se přeci jen (alespoň něco) rády učí .

Zuzana Svěrčinová

…………
Zdroj: Jindřichovické listy vydává obec Jindřichovice pod Smrkem • Jindřichovice pod Smrkem 245 • PSČ: 463 66 • Liberecký kraj • tel. 482 360 366 fax: 482 328 074 • www.jindrichovice.cz • mail: ou@jindrichovice.cz • sazba a grafická úprava: Petr Bíma, www.bima.cz
Příspěvky uveřejněné v Jindřichovických listech vyjadřují názory jednotlivých autorů, nikoliv vydavatele, který za jejich obsah nenese odpovědnost. Obsah Jindřichovických listů je zdrojem informací pro informační server frýdlantského výběžku www.freedlantsko.eu

 

Pin It on Pinterest