Frýdlant Frýdlantsko Singltrek Jizerské Libverda Hejnice Raspenava FrýdlantskýFRÝDLANT –  Tak jako v minulých letech i letos se poslední dubnový večer připravuje na mnohých místech pálení čarodějnic. Někteří stavějí velké vatry, někteří zůstávají u malých ohníčků. Každá aktivita, která souvisí s ohněm, je svým způsobem nebezpečná a riskantní. Proto je vhodná doba připomenout nějaká pravidla, aby nedošlo k nežádoucím požárům nebo úrazům.
1. Nezapomeňte ohlásit pálení čarodějnic místním hasičům a na operační středisko HZS Libereckého kraje – tel. 950 471 111, web. http://www.hzslk.cz/paleni/ (zde vyplníte daný formulář)
2. Při přípravách na rozdělávání ohně je nutné si předem rozmyslet umístění ohniště či místa pálení. Místo pro rozdělávání ohně musí být vždy bezpečné. Proto je dobré zvolit vhodné místo, kde není v blízkosti suchá tráva, kde nejsou v blízkosti budovy a další hořlavé látky, které by mohly začít hořet od létajících jisker.
Další rady najdete zde: http://www.mesto-frydlant.cz/cs/organizace-zrizovane-mestem/sbor-dobrovolnych-hasicu/informace-pro-obyvatelstvo/jak-bezpecne-prozit-a-prezit-paleni-carodejnic.html

Pin It on Pinterest