FRÝDLANT / BERLÍN  – Dobrovolní hasiči Frýdlant opět bojovali s Evropskou elitou ve výběhu do výškové budovy „2. Berlin Firefighter Stairrun 2012“ Členové Sboru dobrovolných hasičů města Frýdlant se v sobotu 21. dubna 2012  zúčastnili hasičského závodu ve výběhu do výškové budovy, který se konal v Berlíně.

Frýdlant Frýdlantsko Singltrek Jizerské Libverda Hejnice Raspenava Frýdlantský

Jednalo se o druhý ročník soutěže hasičských dvojic pod názvem „2. Berlin Firefighter Stairrun 2012“. Na soutěžící čekala budova Park Inn Hotelu – 39 pater, 770 schodů a to vše v plné zásahové zbroji a aktivní dýchací technikou.

Za Sbor dobrovolných hasičů města  Frýdlant se na tento závod vydala čtyři dvoučlenná družstva ve složení  – Jan Semerádt ( JSDH Frýdlant) a Zdeněk Koutník (HZS Praha) skončila na vynikajícím pátém místě. Další členové výpravy Oto Pavlik (SDH Frýdlant) a Jiří Došlík (SDH Chotyně) obsadili velmi pěkné 22. místo, Stanislav a Kamil Sochovi (SDH Frýdlant) skončili na 39. místě a Petr Meruňka (SDH Frýdlant) s Honzou Tesařem (SDH Hejnice) obsadili 133. místo. V silné konkurenci 241 hasičských družstev z pěti zemí Evropy, podali čeští hasiči velice dobré výsledky.

Náročnost výběhu potvrdil i fakt, že několik dvojic závod nedokončilo z důvodu vyčerpání a musela jim být poskytnuta i lékařská pomoc.

Zdroj:
CiS SYSTEMS s.r.o.
Mgr. Jitka Pikešová
Assistance to General Management

Villa Klinger, Zámecká 626, CZ-46365 Nové Mĕsto p.S., Telefon +420 482 46 55 15

Pin It on Pinterest