SINGLTREK / NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM / LÁZNĚ LIBVERDA – Oficiální otevření stezek druhé etapy Slavnostní otevření 2.etapy Singltreku pod Smrkem proběhlo v sobotu 26.května od 10 do 15 h v Novém Městě pod Smrkem hned vedle Singltrek centra, na místním koupališti. Připoměnmě si slavnostní zahájení první etapy před dvěma lety:

Singltrek

Singltrek pod Smrkem

SINGLTREK / LÁZNĚ LIBVERDA / NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM  – Předseda Senátu a starosta Lázní Libverdy (oba na snímcích uvnitř) projeli Singltrekem. V Lázních Libverda se 7. až 9. května 2010 uskutečnlo slavností zahájení první singltrekové sezóny v České republice. Slavnostní zahájení za účasti předsedy senátu Přemysla Sobotky, statutární náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerové, starostů přilehných obcí a města se konalo Singltrekv sobotu 8. května 2010 od 10 hodin.

Singltrek pod Smrkem je první síť singltrekových stezek navržená pro maximální prožitek z jízdy na kole a s respektem k přírodě.

Singltrek, jak je tento typ přírodních rekreačních stezek v šíři jediného jezdce nazýván, vede svahy v mírných sklonech. Vlní se mezi stromy. Nikdy nevede dlouho rovně, příliš z kopce ani do kopce. Respektuje tak lesní prostředí a dělá vše pro to, aby si lidé užili jízdu na kole a pobyt v lese,“ upozornil Tomáš Kvasnička, z České mountainbikové asociace (ČeMBA).

Pro děti byla připravena Bajková školka s odborným dohledem a další atrakce. Dospělí si vylepšili techniku jízdy na kole ve Skills centru a vyzkoušeli netradiční závod o ceny na singltrekových stezkách. Díky Test centru si návštěvníci mohou stezky vyzkoušet na kvalitních horských kolech. Pro jejich vlastní kola je připraven základní servis zdarma. Přes den byla přichystaná odpočinková chillout zóna s hudebním doprovodem, večer se hrálo naživo v klubu Stodola.

Pro Obecní úřad Lázně Libverda nafotil Petr Bíma, www.bima.cz

Singltrek pod Smrkem se zařadil mezi 7 nejlepších míst pro MTB na světě

Singltrek pod Smrkem neboli síť rekreačních stezek pro cyklisty v lesích Libereckého kraje – společný projekt Lesů ČR a Svazku obcí Smrk – zaznamenal obrovský úspěch v právě vydaném seznamu nejlepších destinací pro terénní cyklistiku uveřejněného tento týden Mezinárodní organizací IMBA (International Mountain Bicycling Association). Tím, že je Singltrek pod Smrkem v tomto seznamu zařazen, stává se vůbec první evropskou mountainbikovou destinací, která toto prestižní ocenění získala. Destinace, které publikovaný seznam obsahuje, byly vybrány za vzor a mohou se díky tomu chlubit značkou kvality IMBA Ride Center. Prestižní ocenění pro Singltrek pod Smrkem bude znamenat celosvětovou propagaci a zvýšený zájem terénních cyklistů z celého světa.

Pro koho je singltrek

Singltrek je pro všechny, kteří mají rádi kolo, pekné stezky a přírodu. Nezáleží na vaší kondici ani technické zdatnosti. Na Singltreku pod Smrkem si ze čtyř stupňů obtížnosti vyberete takové stezky a okruhy, které vám budou vyhovovat a ze kterých se vrátíte nadšení, vydovádění a s úsměvem na tváři.

Menší děti s rodiči a také méně technicky zdatní cyklisté si přijdou na své na zeleném singltreku, kde si osvojí nebo zopakují ovládání kola a získají jistotu na přírodním povrchu stezky. Zelený singltrek je také vhodný pro handicapované cyklisty na handbiku a pro vozíčkáře.

Kdo bez problémů zvládá zelený singltrek, měl by zkusit modře značenou stezku. Tam začíná opravdová singltreková zábava: houpání a zatáčky. Tak dobrou příležitost k zábavnému ježdění pro středně pokročilé cyklisty nenajdete nikde jinde. Užijete si daleko větší radost než na asfaltu i než na lesních cestách a zároveň vás na stezce nepřekvapí nečekané a nebezpečné překážky.

Pro cyklisty, kteří již mají terénní kolo takříkajíc trochu “v ruce” anebo pro ty, kteří již modrý singltrek zvládají s přehledem, je tu červený singltrek. Zvolte rychlost podle sebe a užijte si takové flow, jaké jinde v Česku nenajdete. Červený singltrek si dovedou užít jak děti, tak zkušení FR a DH jezdci.

A na zkušené a zdatné terénní cyklisty čeká černý singltrek. Úzká stezka v prudkém srázu, která prověří vaše umění v ovládání kola, avšak nikdy neztrácí flow.

Unikátní zázemí Singltrek Centra umožní strávit příjemný čas na stezkách i skupinám s různými úrovněmi dovedností a kondice. Zatímco ti, kteří ještě nemají dost, brousí na kole stezky, ostatní se mohou mezitím zabavit v Singltrek Centru: posedět na terase či na pláži, vykoupat se v krásném koupališti, hrát si na hřišti.

I když už jste možná dávno dospělí, nebojte se tak trochu vrátit do dětských let a užijte si zase jednou naplno radost z pohybu na kole, houpání na vlnách, splynutí se stezkou a s okolní přírodou. Na singltreku není třeba trhat rekordy v ujetých i nastoupaných kilometrech a rychlosti. Singltrek je tu čistě pro maximální prožitek z jízdy na kole.

ZDROJ: http://www.singltrekpodsmrkem.cz

Pin It on Pinterest