Starostové pro Liberecký kraj, Věřím starostům – Liberec 29. 8. 2012   Starostové pro Liberecký kraj zveřejnili své finanční transakce. Starostové pro Liberecký kraj se rozhodli zveřejnit veškeré finanční transakce související s jejich činností, především financováním volební kampaně v rámci krajských voleb 2012.

Starostové pro Liberecký kraj dlouhodobě kritizují netransparentní financování a předražené zakázky vypsané Libereckým krajem pod vedením hejtmana Eichlera (ČSSD). Věrni svému předvolebnímu heslu „veřejné peníze pod veřejnou kontrolou“ zveřejnili Starostové své veškeré finanční transakce.

Politické hnutí Starostové pro Liberecký kraj používá pro svou činnost dva bankovní účty. Jeden účet je veden u Fio banky, druhý u České spořitelny. Na webovém portálu http://www.verim-starostum.cz/jak-podporit/transparentni-ucet/ je odkaz na transparentní účet vedený u Fio banky. Jedná se o typ běžného bankovního účtu, je zde možné sledovat veškeré příjmy i výdaje online. Z internetu je volně přístupný.

Účet vedený u České spořitelny je určen pro přijímání online plateb a příspěvků politickému hnutí SLK. Na webové stránce http://www.verim-starostum.cz/jak-podporit/financni-podpora/ se nachází platební brána, pomocí níž lze poukázat částku na podporu SLK prostřednictvím některé z běžných platebních karet (VISA, MASTERCARD…). Výpis plateb bude zveřejněn. Transakce jsou zabezpečeny nejmodernějšími technologiemi a mezinárodně standardizovaným systémem 3D Secure České spořitelny.

Na webovém portálu http://www.verim-starostum.cz/jak-podporit/financni-podpora/ jsou aktuální seznamy dárců a jejich motivační dopisy. Starostové zveřejňují tyto informace i v občasníku „Náš kraj – náš domov“.

Více informací:

Mgr. Kateřina Malá
volební manažerka SLK, +420 723876742, mala.slk@centrum.cz

 

Pin It on Pinterest