O obyčejných dnech neobyčejněZdravím Vás všechny opět na pozitivní frekvenci, máte správně naladěno.

Dneska jsem si vzpomněla na jednu kolegyňku z tancování, kdy jsme trávili čas intenzivními tréninky akorát na letní škole. Bylo nás pár, co jsme dojížděli každý den, zatím co ona přespávala v kempu ve stanu. A jelikož je to holka do přírody stvořená, tak na týden vyrazila s jedním batůžkem věcí a s tím vším si vystačila. Takže zatímco my, zhýčkané panelákové dámy, jezdily vždy každý den s báglem vypraných věcí a vždy i s náhradním oblečením (protože po dopoledním tréninku bylo všechno „durch“, tak abychom měly na odpoledne svěží trika a fusekle :-)), kamarádka ze stanu si vystačila asi se dvěma triky na celý týden. Vždy ho jen otočila naruby a jelo se dál. Byla mi tímhle přístupem hrozně sympatická a bavila mne. Vždy jsem jí pochválila, jaké má dneska hezké triko 🙂 a jednou jsem se jí zeptala:
„Hele, a ty bydlíš sama? By mne zajímalo, jak to vypadá u tebe doma… :-)“
Jen se zasmála a prý: „To víš, krása střídá nádheru.“
Na tahle slova nikdy nezapomenu a často jsem její větu za nějakých okolností použila. Určitě taky znáte situace, anebo pohled na věc, kdy tato slova mohou být opravdu výstižná.
No…. ale ne vždy tomu tak je… Někdy třeba stres střídá depku. Někdy šeď střídá nudu. V takovém případě je super recept v písničce od skupiny No Name s názvem Stromy, kde se zpívá právě o tom, aby nebyl každý den „každým“, můžeme udělat něco každý den trochu jinak. Doslovný text sem dám, protože je fakt hezký:

Snažím sa len
aby ďalší náš ďeň
nebol o tom istom
a to je dovod
prečo ľudí prirovnávam k listom
domnievam sa
že v prekvapeniach
spočíva istá sila
bol by som rád keby si ma
aspoň raz prekvapila

 Za každým dňom
urobme pár prekvapení
veď je to lahké
a ty zmeň parfém
a ja vodu po holení
Za každým dňom
veď každý deň nemusí byť každý
ja len dúfam že to bude navždy…

No a o tom ten život může být. Udělejme si ho malými obyčejnostmi jiný, aby každý den nebyl každý.

A na závěr s vámi chci sdílet jedno video mé oblíbené skupiny ImprovEverywhere. Jedná se o divadelní skupinu, která vyhání nudu ze všedních dnů na veřejných místech New Yorku. A překvapují okolí neustále. Já je prostě miluju! Tak se pěkně usaďte, představte si třeba, že jste teď někde v obchoďáku a uděláte si čas na oběd. Najdete si volný stůl, objednáte si, možná jste ještě s někým a chystáte si v klidu popovídat, když v tom… už to najednou není obyčejná denní pauza na oběd, je jiná…… rázem neobyčejná 🙂

 

S českými titulky shlédněte zde

Tak vám i já přeji samé úžasné nápady v tvorbě neobyčejných běžných dnů. Pokud krása zrovna nestřídá nádheru, tak aspoň ať váš každý den není jako každý :-).

Za pozitivní frekvenci nejen na Freedlantsku vám mává Laura.

 

Pin It on Pinterest