plakAt_JPGLIBERECKÝ KRAJ – Krajské slavnosti se letos konají v Novém Boru – zahrají BLUE EFFECT. Tradiční Krajské slavnosti Libereckého kraje se letos budou konat v Novém Boru. V pátek 14. června 2013 od 10 do 22 hodin bude v prostoru náměstí Míru v Novém Boru připravený bohatý kulturní a zábavný program pro děti i dospělé. Hlavním hostem bude kapela BLUE EFFECT s Radimem Hladíkem.

 „Krajské slanosti jsou tradiční akcí, která se každý rok koná v jiném městě Libereckého kraje. Slavnosti ale nejsou záležitostí pouze krajského úřadu, ale celého Libereckého kraje. Přichystán je opět bohatý zábavný program, vystoupení kulturních spolků, známých i místních hudebních skupin a bohatý doprovodný program, včetně stánku s turistickými zajímavostmi Libereckého kraje. Chybět nebude ani kvalitní občerstvení z regionálních potravinářských výrobků,“ zve na akci hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Slavnosti zahájí vystoupení kejklíře Vojty pro děti. Následovat bude vyhlášení literární a výtvarné soutěže, která právě probíhá ve školách a školkách na Novoborsku. Diváky jistě pobaví vystoupení skupiny historického šermu Grex-Sever. Na své si přijdou také milovníci hudby všech žánrů a věkových kategorii. Čekají na ně koncerty a vystoupení kapel a hudebních uskupení Řemdich, Bigband při ZUŠ v České Lípě, koncert ska kapely Cháska nebo romské kapely Gulo Čar. O ukázku tanečních dovedností se postará skupiny Black Shadow. Finále slavností bude patřit hudební skupině BLUE EFFECT a Radimu Hladíkovi.

Přichystán bude také bohatý doprovodný program: kurzy první pomoci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, prezentace cestovního ruchu v Libereckém kraji, prodej regionálních výrobků, ukázka řemesel, skákací hrad a zábavné soutěže pro děti, mapa vůní, výstava historických kostýmů z Národního památkového ústavu a další.

Pro kešaře připravili liberečtí skauti a skauti z Nového Boru hru geocachingového typu – více informací o ní naleznou zájemci na www.envikesky.cz.

Vstup na slavnosti je volný.

Květa Šírová
oddělení tiskové a vnějších vztahů

PLAKÁT KE STAŽENÍ: KS_A5

ODKAZY: http://www.blueeffect.cz/homepage/

[nggallery id=198]

Pin It on Pinterest