DOBRINLIBERECKÝ KRAJ – Letošní Krajské slavnosti, které se v pátek 14. června od 10 do 22 hodin konají v prostoru náměstí Míru v Novém Boru budou věnovány benefici pro obec Dobříň u Roudnice nad Labem. Liberecký kraj se tak připojuje k iniciativě města Nový Bor, které se rozhodlo podpořit obec Dobříň zasaženou ničivou povodní ze začátku června letošního roku.

„Vzhledem k událostem posledních dnů jsme přemýšleli, zda Krajské slavnosti úplně nezrušíme. Nakonec jsme se ale rozhodli, že daleko lepší bude konáním této přispět tam, kde je to třeba. Připojujeme se proto k iniciativě Nového Boru. Ten veřejnou sbírkou podpoří obec zasaženou povodní, která, ač s velkými škodami, nevzbudila velkou pozornost médií a tím pádem ani vlnu solidarity občanů,“ vysvětluje hejtman kraje Martin Půta s tím, že výtěžek z celé akce bude věnován na speciální povodňové konto, které založil pro Dobříň Nový Bor.

Veřejná sbírka Benefice pro Dobříň probíhá již nyní. Kdokoliv tak může přispět na povodňové konto – č. ú.: 3320237/0100. V průběhu Krajských slavností se po náměstí Míru budou pohybovat hostesky s kasičkami a formou dobrovolného vstupného budou vybírat peníze od návštěvníků akce.

„Krajské slavnosti jsou akcí, která se připravuje půl roku dopředu, takže nyní je vše ošetřeno smluvně s nutným finančním plněním. Přesto ale nyní jednáme také s interprety, kteří budou na slavnostech vystupovat, zda by byli ochotni věnovat alespoň část svých honorářů na odstranění následků povodní v obci Dobříň,“ sdělil hejtman.

Do benefiční akce se zapojí také regionální výrobci, kteří budou na slavnostech nabízet své produkty. Z každého prodaného produktu pak část věnují do veřejné sbírky.

Benefiční povahu budou mít také Sklářské slavnosti, které se konají hned v sobotu 15. června opět na náměstí Míru v Novém Boru. Ty pořádá město Nový Bor. I zde se budou v průběhu akce pohybovat hostesky s kasičkami a regionální výrobci mohou přispět tak, jako při Krajských slavnostech.

Veřejná sbírka bude ukončena během sobotního večera a výtěžek bude vyhlášen přímo na podiu v rámci Sklářských slavností. Symbolický šek předá místostarostce obce Dobříň u Roudnice nad Labem Šárce Mrázkové hejtman Libereckého kraje Martin Půta společně se starostou Nového Boru Jaromírem Dvořákem.

Jak budou vypadat Krajské slavnosti 2013

Hlavním hostem Krajských slavností bude kapela BLUE EFFECT s Radimem Hladíkem. Slavnosti zahájí vystoupení kejklíře Vojty pro děti. Diváky jistě pobaví vystoupení skupiny historického šermu Grex-Sever. Na své si přijdou také milovníci hudby všech žánrů a věkových kategorii. Čekají na ně koncerty a vystoupení kapel a hudebních uskupení Řemdich, Bigband při ZUŠ v České Lípě, koncert ska kapely Cháska nebo romské kapely Gulo Čar. O ukázku tanečních dovedností se postará skupiny Black Shadow. Finále slavností bude patřit hudební skupině BLUE EFFECT a Radimu Hladíkovi.

Přichystán bude také bohatý doprovodný program: kurzy první pomoci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, prezentace cestovního ruchu v Libereckém kraji, prodej regionálních výrobků, ukázka řemesel, skákací hrad a zábavné soutěže pro děti, mapa vůní, výstava historických kostýmů z Národního památkového ústavu a další.

Pro kešaře připravili liberečtí skauti a skauti z Nového Boru hru geocachingového typu – více informací o ní naleznou zájemci na www.envikesky.cz.

Vstup na slavnosti je dobrovolný. Výtěžek bude věnován na obnovu obce Dobříň u Roudnice nad Labem, kterou zasáhly letošní červnové povodně.

Program Krajských slavností:

10.00   Slavnostní zahájení akce

10.10   Vystoupení kejklíře Vojty

10.30   Vyhlášení výsledků literární a výtvarné soutěže pro děti a ocenění výherců

10.40   Grex Sever – vystoupení skupiny historického šermu pro děti

11.00   Gotické písně v podání skupiny Řemdih

11.45   Vystoupení kejklíře Vojty – II.čast

12:00   Rozhovor s ředitelem Městské policie na téma kriminalita

12.15   Vystoupení Bigbandu při ZUŠ Česká Lípa

12:45   Black Shadow  – taneční vystoupení nejmladší kategorie

13:15   Vystoupení Bigbandu při ZUŠ Česká Lípa – II. část

14:00   Grex Sever – vystoupení skupiny historického šermu

14.30   Vystoupení kejklíře Vojty – III. část

15:00   Bubenická show studentů ZUŠ Česká Lípa

16.00   Cháska – koncert ska kapely

17:00   Vernisáž výstavy k 120. výročí založení Sklářského muzea v Novém Boru

17.30   Gulo Čar – koncert romské hudební skupiny

18:30   Black Shadow – taneční vystoupení nejstarších kategorií skupiny

19.00   Los Chuperos – koncert ska-reggae kapely

20.00   Black Shadow – taneční vystoupení starších kategorií

20.30   BLUE EFFECT a Radim Hladík

22:00   Ukončení akce

Doprovodný program:

Ukázka vybavení a kurzy první pomoci ZZS LK, Prezentace cestovního ruchu Libereckého kraje, Mapa vůní, Skákací hrad, zábavné a naučné soutěže pro děti, Hra geocachingového typu – více info na: www.envikesky.cz,  prodej regionálních výrobků, ukázka řemesel a další…

Více informací na: www.kraj-lbc.cz

Květa Šírová
oddělení tiskové a vnějších vztahů

Pin It on Pinterest