plakat_Dozinky

„Práce v zemědělství nebyla nikdy lehká a v našich podmínkách už vůbec ne, a právě proto se snažíme o navázání starých tradic a změnu tohoto názoru. Liberecký kraj kromě řady dalších akcí tak společně s Regionální agrární radou pořádá každoročně  Krajské dožínkové slavnosti.Ty letošní jsou v pořadí již jedenácté a nebýt ničivých povodní v roce 2010, kdy se Dožínky z pochopitelných důvodů nekonaly, mohly být už v pořadí dvanácté“ říká náměstek Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.

Oslavu zemědělské úrody pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s Regionální agrární radou Libereckého kraje, obcí Brniště, Zemědělským obchodním družstvem Brniště a Okresní agrární komorou Jablonec nad Nisou a Liberec.

„Dožínkový program je připravený – a jako vždy tak, aby si vybral každý. Jsem velmi zvědavý, kolik kuchařek – pekařek se přihlásí do tradiční soutěže o nejlepší dožínkový koláč,“ hádá náměstek Jadrný.

Připraven je jako vždy zábavný program, ochutnávky a prodej regionálních specialit a řemeslných výrobků a další. Podrobný program najdete v přiloženém plakátu.

Květa Šírová
oddělení tiskové a vnějších vztahů

Pin It on Pinterest