alan_maria_uhura_001Zdravím milé a vnímavé čtenáře,
okurková sezóna, dovolené, a vrchol léta máme už v nedohlednu, že? Začalo nám období podzimní sklizně, sběru hub, sušení křížal, úpravy zahrad na zimu, a hlavně, návrat našich ratolestí do školních lavic.

Z toho nás asi bude delší dobu bolet hlava, že? Soustředění dětí, je po prázdninách stále roztěkaný, a teď ten podzim. Období zoufalých plískanic, dešťů, mrholení, chladu. Je to tak na dobrý čaj u krbu.

Je to ideální období, na posílení imunity, doplnění vitamínů a minerálů, čas na přírodní rostlinnou enzymoterapii.

Ano, posílení imunity je žádoucí. Pravidelnou slivovicí tomu mnoho nepomohu. Pochutnávejme si na domácím ovoci, zelenině, zavařeninách. Ideální stav. Jenže toto již řadu let naplatí. Rozsáhlá studie WHO prokázala, že v Evropě za posledních 20 let poklesl stav vitamínů o min 50-70% v ovoci a zelenině. Tedy konzumujeme zelenou hmotu, podporující peristaltiku střev, určitě lepší než plast, ale bez potravinových doplňků to u nás nejde. Není divu, prostředí, voda, kyselost půdy, dovoz super ovoce nezralého z ciziny, ošetřené super chemií, nám toho moc nedá.

V tomto čase vidíme masivní reklamu na super vitamíny pro děti, nabídku nebezpečného a zdraví toxického očkování proti chřipce, nabídky nebezpečného panadolu, brufenu a jiných chuťovek, které je zapotřebí mít v době plískanic. Ba co více. Tyto chuťovky mají ročně na svědomí úmrtí nemalého počtu dětí, nemocných a seniorů. To je ale na samostatný článek.

Použijme rozum našich babiček. Projít se denně alespoň na 20 min, žádná čumenda na tv. Ta u dětí zvyšuje oxidativní stres a agresivitu, včetně epilepsie. Pijme dostatek dobré vody bez bublinek. Také naše podzimní čaje se šípkem, echinaceou, zázvorem. Omezme, či vylučme zcela cukr. Novodobá rakovina společnosti, Cukr nám snižuje imunitu, a má ho ráda i naše kvasinková kamarádka. Ženy samy znají. Zahraniční studie prokázaly, že očkování proti chřipce znatelně snižuje imunitu, nikoliv, že ji posiluje. Dokonce zvyšuje riziko kolapsu imunity a ochrnutí.

Dalším super prostředkem, jak posílit imunitu, či řešit běžné nemoci, jsou homeopatika. Neškodná, a tak často využívaná sportovci, diplomaty, královskými rodinami. Asi vědí proč. Sám již od ledna tohoto roku neužívám žádné kortikoidy, antibiotika, hypertonika, látky na neutralizaci kyseliny chlorovodíkové v žaludku. Doposud mi i na náročné potíže stačila příroda, kvalitní strava a psychická podpora.

Podzim je také časem, kdy máme velkou příležitost hloubkově očistit tělo, řešit atopický ekzém, hemoroidy, astma, Crohn chorobu, vyloučit kg intrahepatických kamenů, parazitů, aj. Máme vzácné prvenství v nemocech nádorového typu a poruchách imunity. Je na nás, co s tím uděláme. Být nemocen, či umírat na rakovinu, to není norma, to není zdraví.

Co doporučit rodičům a jejich dítkám do školního období? Podělím se o zkušenosti s použitím výborných, nenávykových a netoxických kapek z Bachovy květové terapie. Sám je užívám podle potřeby, a mám také i vzdělání v tomto směru. 1. a 2. kurz Bachovy květové terapie (BKT) od paní Katarine Michel, české ženy žijící v Německu, a pak od jedné z největších znalkyň BKT a homeopatky paní Tessy Jordan z Anglie. Tuto metodu dr. Bacha např. znají již 40 let v Německu, u nás jsme stále v plenkách. Škola byla, je a bude velkým stresem pro děti i rodiče. No jistě i pro učitele. Pro jedince s akutním strachem, stresem bych doporučil Remedy Rescue – krizové kapky, či sprej, draže či perle v originálním provedení zajištěné firmou Nelson. Na únavu a vyčerpání může pomoci Olive – oliva evropská. Takto můžeme popsat, co dělat při konkrétním strachu, hyperaktivitě dětí, atd.

Ani já nezahálím. Mám hotový projekt Mobilní neuropatické poradny. Stal jsem se darkfield nutričním specialistou, a mám také již i darkfield mikroskop pro screening. Od příštího týdne mi začíná náročné, ale zajímavé mezinárodní studium, kurz západní iridologie s mezinárodní certifikací IIPA. Baví mne to, a to zásadní. Vždyť mi to významně změnilo život, vlastně mi to vrátilo zdraví a vlastní život.

Z Hejnic váš Alan M. U.

Naturopatický blog s Alanem M. Uhurou

 

Pin It on Pinterest