326-image-File-image--resizecrop-c193xt193

Turistický region Jizerské hory převzal v polské Szklarske Porębě ocenění Izerski Kryształ za propagaci turistiky v Jizerských horách. Při každoročním setkání lidí z hor se i letos na polské straně, tentokrát v chatě Nad Wodospadem Kamińczyka Szklarska Poręba, dne 29.1.2014 udělovala vyznamenání za propagaci a zásluhy v cestovním ruchu.

Sdružení pro podporu a rozvoj Jizerských hor a podhůří ZAKWISIE (Stowarzyszenie Promocji i Rozwoju Pogórza i Gór Izerskich ZAKWISIE), s jeho předsedou panem Andrzejem Woźniakem udělila letos již pojedenácté vyznamenání “Izerski Kryształ” (Jizerský křišťál) za nasazení při rozvoji a propagaci Jizerských hor.

Letos byly uděleny ceny tři, jedna z nich putovala na českou stranu, do rukou sdružení JIZERSKÉ HORY – Turistický region Liberecko, Jablonecko, Frýdlantsko a Tanvaldsko. Další byla udělena slečně Violetcie Pietrzak – kurátorce Jizerské galerie v Krom-nowie (Artystyczną Galerią Izerską) a panu Zenonowi Zatchiejowi – členovi lwówec-kého kraje (z powiatu lwóweckiemu).

http://galeriaizerska.blogspot.cz/2014/01/izerskie-krysztay-rozdane.html http://www.goryizerskie.pl/?file=art&art_id=1333 http://www.goryizerskie.pl/?file=art&art_id=1329

Děkujeme pořadatelům, kteří nám připravili oceněním za propagaci turistiky a cestovního ruchu v Jizerských horách velké překvapení a zároveň radost. Děkujeme i za to, že jsme tento slavnostní okamžik prožili po boku velmi milých lidí, nadšenců a milovníků hor. Velmi si vážíme toho, že jsme byli přizváni do skupiny všech těchto vzácných lidí, kteří opravdu srdcem a citlivě tvoří vše pěkné v Jizerských horách i na úpatí Krkonoš, zároveň gratulujeme všem vyznamenaným.

Ocenění Jizerský křišťál bylo sice předáno Turistickému regionu Jizerské hory, ale patří všem, kteří nás podporují, jak finančně, tak morálně i pracovně. Za touto cenou se skrývá velké pracovní nasazení a úsilí zástupců měst a obcí, externích pracovníků a informačních center, s kterými bychom se o naši velkou radost i ocenění chtěli upřímně podělit a zároveň jim tímto poděkovat.

Věřím a přeji nám, aby nám náš společný záměr dělat propagaci Jizerských hor dobře a dohromady vydržel, pomohl nám se vzájemně podporovat a doplňovat.

Renata Van Vleet manažerka Turistického regionu Jizerské hory tel.: 606 077 440, info@jizerky.cz

Pin It on Pinterest