201422014175-domky1.jpg

Vraťte se v Rokytnici nad Jizerou do dávných dob a dejte si pravou Krkonošskou zabijačky, jitrničky či ovar. Během únorového pátku zavítají na Dolní náměstí pašeráci s lyžníky. V pátek navečer a v sobotu bude program pokračovat ve Skiareálech Studenov a Horní Domky.
Pašeráckej vejkend proběhne v Rokytnici nad Jizerou 21. a 22. února 2014. Jedná se o zábavnou připomínku starobylých tradic oděných do moderního hávu, během níž se starým i mladým návštěvníkům přijde ukázat dokonce i sám Krakonoš. Bohatý program Pašeráckého vejkendu slavnostně zahájí tradiční jarmark prodejem místních a regionálních rukodělných výrobků. Přijďte se vrátit do dávných dob a pozdravit se s přáteli u pravé Krkonošské zabíjačky, jitrničky či voňavého ovárku.Malé i velké pak jistě potěší rozmanitá hudební vystoupení skupin i jednotlivých zpěváků, divadélko pro děti, které odehraje Pyšnou princeznu, uvítací rituál pašeráků a pašeraček na Dolním náměstí či barevný ohňostroj ve Skiareálu Studenov. A pak už se všichni dočkáte skoků, pádů i elegantního zvládnutí telemarské techniky za mohutné podpory diváků předvedených lyžaři v historických dobových úborech.Nedaleko odtud, ve Skiareálu Horní Domky, se v sobotu koná zajímavá módní přehlídka, doplněná soutěží o nejlepší dobové oblečení. Pašeráckej vejkend přináší zkrátka desítky hodin zábavy na různých místech tohoto oblíbeného střediska zimní rekreace a ujít by si ho neměl nechat žádný z vyznavačů lidové tvořivosti a obohacující zábavy.

Jedná se o tradiční akci v Rokytnici nad Jizerou plnou masopustního veselí a zábavy. Pořadatelem je Město Rokytnice nad Jizerou, Horská služba a Skiareál Horní Domky, který vede Spartak Rokytnice, a. s..

Pin It on Pinterest