NaNecisto_2_nahled

Příští týden startuje v Liberci devátý ročník divadelního festivalu NaNečisto. Přehlídka amatérského divadla se odehraje ve dnech 27. 2. – 2. 3. 2014 na prknech libereckých Lidových sadů, ve V-klubu a v klubu Ateliér. Svou podporu jí letos vyjádřil herec a moderátor Marek Eben.

Kdy – 27. února – 2. března 2014
Kde – Liberec

Cílem festivalu je zejména umožnit souborům prezentaci jejich představení tzv. „nanečisto,“ před odbornou porotou a divadelně zkušeným publikem. Dává prostor k diskuzi lidem, kteří mají divadlo rádi, a mají o něm co říct. Díky tomu, že přehlídka není soutěžní, panuje na ní pohodová a přátelská atmosféra.

Na festivalu budou tradičně hostovat zkušení amatérští herci z celé republiky a nově i ze Slovenska. „Liberecké publikum jistě ocení představení místní stálice Stopa a souboru Divadla Vydýcháno, za návštěvu stojí sobotní pražský soubor OLDstars s Audiencí od Václava Havla a velmi zajímavý bude i projekt Samson od studentů umělecké školy VŠMU v Bratislavě,“ zve diváky organizátorka přehlídky Kateřina Císařová.

V programu se letos objeví jedno netradiční překvapení – fantasy představení divadelního souboru Bohém s názvem Mořičvíl. Tento pražský soubor sestává zejména z lidí, kteří žijí na ulici, přesto si však každý týden najdou čas na divadelní zkoušku. Inscenace skupiny zajímavých osobností s pestrými životními osudy má na jevišti jistě co nabídnout.

V rámci doprovodného programu se pak v sobotu uskuteční koncert oblíbených herců Divadla F. X. Kalby s názvem Bukkake brothers.

Celý program přehlídky včetně doprovodného programu je k dispozici na www.nanecisto.eu.

Zdroj: Liberec mě baví, NaNečisto

Pin It on Pinterest