images

Praha, 5. března 2014
Souboj měst o Rákosníčkova hřiště je u konce.Vnapínavém hlasování rozhodla veřejnost o tom, kde společnost Lidl v letošním roce postaví 20 dětských hřišť.
Celkový počet došlých hlasů překonal hranici 124 tisíc. Nejvíce hlasovali lidé pro město Zábřeh, které obdrželo rekordní počet hlasů – více než 6700 hlasů.
Stejně jako v loňském roce byli letos závěr hlasování napínavý a průběžné pořadí měst ve čtyřech kategoriích se měnilo doslova každý den. Hříště se letos podařilo vybojovat třeba městu Žďár nad Sázavou, kterému loňské vítězství uniklo jen o pár hlasů. Slavit mohou také obyvatelé Ostravy – Zábřehu, kde si dětské hřiště přejí místní už dlouho a na jeho výstavbu vznikla v roce 2012 dokonce petice. Největší úspěch zaznamenal v letošním hlasování
Zábřeh, na jehož podporu dorazilo přes 6700 hlasů. Samo město má na úspěchu zásluhu, protože projekt aktivně propagovalo a to
i pomocí vypůjčeného kostýmu pohádkového Rákosníčka, který místní obyvatele vybízel k hlasování.
„Velmi nás těší zájem o hlasování, který byl ještě větší než vloni a opět se potvrdilo, že především malá města byla aktivnější.
V nejbližší době nás čeká osobní setkání se zástupci vítězných měst a cílem bude vytipovat vhodnou lokalitou i termín pro výstavbu hřiště,“ uvádí Jitka Vrbová, tisková mluvčí společnosti Lidl. O dvacet dětských hřišť bojovalo celkem 175 měst a městských částí. Hlasovat bylo možné od 3.–28. 2. 2014 prostřednictvím webového formuláře, SMS zprávy a nově také na Facebooku. Společnosti Lidl Česká republika postavila za dva roky 29 hřišť a do konce roku 2014 to bude celkem 50.
Cílem projektu je zlepšit podmínky pro zdravý vývoj dětí ve městech, kde působí.
Seznam vítězných měst dle kategorií:
Kategorie 1
Ostrava-Zábřeh
Praha 9–Horní Počernice
Ostrava–Poruba
Více informací o projektu najdete na:
www.lidl-rakosnickova-hriste.cz.

Pin It on Pinterest