Nejvhodnejsi_obdobi_k_navsteve_vcelare_je_za_dvermi_medium

Již 3 roky probíhá v Libereckém kraji projekt, jehož prostřednictvím mohou děti z mateřských, základních i středních škol přičichnout ke světu včel a práci včelaře. A právě období od dubna do června je pro návštěvy včelnic nejvhodnější.

Celkem 15 včelařů je připraveno přivítat u svých včel skupiny dětí a mládeže. Včelařství byla vybrána tak, aby byla pro každého co nejdostupnější. Nacházejí se od Stružnice u České Lípy až po Lomnici nad Popelkou.
„Včelaři byli proškoleni v pedagogických dovednostech a zdravovědě. Při programech je vždy zásadní bezpečnost, každý účastník dostane ochranné včelařské pomůcky. Děti si domů odnášejí pracovní listy, které jsou přizpůsobeny jejich věku. Pedagogové pak materiál k další výuce o včelách,“ informuje náměstek hejtmana pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.
Za 3 roky připravili včelaři již více než 400 programů pro téměř 7.000 dětí. Z těchto čísel je vidět, že se obava, že se pedagogové budou bát přivést děti k živým včelám, nenaplnila. Naopak se jednoznačně potvrdilo, že se pod vedením zkušeného včelaře  není čeho obávat.
Projekt probíhá také na německé straně hranice. V Libereckém kraji je realizován ve spolupráci Suchopýr o.p.s., Střediska ekologické výchovy Libereckého kraje, Libereckého kraje a Českého svazu včelařů.

Programy jsou pro děti z Libereckého kraje díky podpoře z grantu EU do 30. června 2014 zdarma. Poté bude podpora EU ukončena.

Kontakty na včelaře, podrobné informace i fotografie z programů najdete na www.svetvcel.cz – sekce Programy u včelaře – Informace k programům.

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest