Kraj_uz_potrinacte_vydal_Kalendar_vzdelavacich_akci_mediumVzdělávání a osvěta v ekologii a zemědělství i nadále patří k prioritám resortu životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje. Kalendář vzdělávacích akcí 2014, který letos vydal resort již potřinácté, znovu představuje bohatou nabídku akcí určených pro odbornou i laickou veřejnost, rodiny s dětmi a další zájemce.

„Kalendář zahrnuje celkem 28 zemědělských akcí a 24 programů z oblasti ekologické výchovy. Na jejich realizaci spolupracujeme s celou řadou subjektů, především pak s ekologickými a agrárními neziskovými organizacemi. Opět budou připraveny akce jak pro širokou veřejnost, tak pro odborníky,“ přiblížil nedávno vydaný Kalendář vzdělávacích akcí na rok 2014 náměstek hejtmana zodpovědný za životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.
Ze široké nabídky zemědělských akcí je možné zmínit například Zemědělskou olympiádu žáků středních odborných škol, Den zdraví ve zdravém městě Česká Lípa, již 10. Krajský den včely a mladých včelařů, který proběhne v Ekocentru v Oldřichově v Hájích, Den koní v Českém ráji, Mysliveckou konferenci, Slavnosti lužickohorských luk  či Mezinárodní výstavu jiřinek v Hejnicích a řadu dalších. Ekovýchovné akce jsou určeny hlavně dětem, mládeži, rodinám s dětmi a pedagogům, zemědělské pak odborníkům z oboru i široké veřejnosti. Z ekovýchovných akcí jsou uvedeny upoutávky na oblíbené Dny Země v Oldřichově v Hájích či České Lípě, Ekofestival Liberec- Greenfest, krajskou konferenci k ekovýchově Libereckou MRKEV či Dny GIS, které se konají v Krajské vědecké knihovně v Liberci. Každý si zde určitě najde to, co ho zajímá.

Všechny pozvánky v Kalendáři vzdělávacích akcí 2014 jsou pak doplněny tipem na zajímavý výlet do blízkého okolí.

Kalendář je zájemcům k dispozici ve vestibulu Krajského úřadu LK, na Regionální agrární radě Libereckého kraje i při vlastních akcích.

Informace k probíhajícím akcím naleznete také na novém webu www.kalendar-akci-lk.cz .

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest