foto15Dělali jste po zimě doma pořádek ve skříních a policích a přebývají vám věci, které by ještě mohl užít někdo jiný? Využijte příležitost elegantního a přitom užitečného řešení.

V pondělí 24. března a ve středu 26. března 2014 od 10 do 16 hodin pořádá Náboženská obec CČSH a Město Frýdlant tradiční sbírku oblečení, lůžkovin, prostěradel, ručníků a utěrek.

“Nově můžete darovat i malé spotřebiče, pro které máme využití. Mezi ně patří funkční vysavače, žehličky, topinkovače, kulmy, holicí strojky, hodinky, váhy, mixery, kávovary, vrtačky, mikrovlnky, počítače.

Naopak nemůžeme přijmout televizory, pračky, ledničky, zářivky, monitory a další velké spotřebiče,“ říká Zuzana Keraghelová, dispečerka dopravy z Oblastního střediska Diakonie Broumov.

Dárci mohou v udanou dobu věci donést (i anonymně) na farní úřad Církve československé husitské ve Frýdlantu, Vrchlického 945 (kostel na kopečku nad bývalým hotelem Garni). „Prosíme, aby byly použity pevné a uzavřené pytle! Také prosíme, aby se poslední příspěvek do sbírky k nám dostal opravdu ve středu 26. března do 16 hodin. Poté bude sbírka pro Frýdlant uzavřena,“ vysvětluje Ing. Henrieta Zejdová z Náboženské obce CČSH ve Frýdlantě, která se organizace sbírky opět ochotně ujala.

Sbírka bude naložena a odvezena ke třídění a dalšímu zpracování do Diakonie Broumov. Tolik potřebný materiál bude pak využit nejen pro sociálně slabé rodiny, azylové domy, dětské domovy, ale i pro pomoc do zahraničí.

Jménem potřebných všem dárcům velmi děkujeme.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest