Prales_v_Kamerunu_mediumPřijďte v týdnu od 22. 3. do 5. 4. 2014 do své oblíbené kavárny a dejte si vodu z kohoutku. Zaplatíte za ni tentokrát dvacet korun za litr. Na dvacku pak přijde vysazení jednoho nového stromu zpět do mizejících horských mlžných lesů v africkém Kamerunu. Akce, kterou podporuje náměstek hejtmana Lk pro životní prostředí Josef Jadrný,  nazvaná „Voda pro Kamerun“ bude probíhat ve více než 60 kavárnách napříč Českou republikou. Pořádá ji občanské sdružení Kedjom- Keku, které se snaží zachránit a obnovit horský mlžný les ve stejnojmenné oblasti na severozápadě Kamerunu, kde zároveň provozuje školu pro děti místních farmářů.

Letošní novinkou je aplikace do mobilu s OS Android. Najde zde seznam kaváren, které se zapojily do druhého ročníku Vody pro Kamerun. Díky této aplikaci zjistíte Vámi nejbližší kavárnu, kde se točí „Voda pro Kamerun“. Aplikace je ke stažení na Google Play.

Litr za dvacku, dvacka za strom

Do sázení stromů se může zapojit opravdu každý, kdo pije vodu z kohoutku. Vodu z kohoutku si ve vaší oblíbené kavárně nedáte zadarmo, ale za symbolických dvacet korun za litr. Právě na dvacetikorunu přijde vysazení jednoho nového stromu zpět do jedinečného horského mlžného lesa severozápadním Kamerunu. Obnovou těchto vzácných lesů přispějete k opětovnému nastolení rovnováhy vodního cyklu, který je odlesněním narušen a dochází tak k pomalému vysychání celé oblasti.

V Liberci se do akce zapojily tyto kavárny a restaurace

Ateliér
Fashion PUBlic
Hotel Petra
Šutr

Kompletní seznam podniků v rámci celé ČR

Další informace naleznete zde

Kontakt:
Martin Mikeš
martin.mikes@kedjom-keku.com
+420 732 845 356+420 732 845 356

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest