Znak_LK_zhasne_na_hodinu_mediumHejtman LK Martin Půta stejně jako vloni vydal pokyn, aby 29. března mezi 20.30 a 21. 30 hodinou zhasl i stále svítící znak Libereckého kraje na výškové budově Krajského úřadu v LK.  Kraj se tak připojí ke kampani Hodina Země.

Tento celosvětový happening letos již poosmé propojí obce, firmy a jedince, kterým není lhostejný stav životního prostředí a klimatu na naší planetě.

„Budeme rádi pokud se ke kampani připojíte i letos. Podívejte se na oficiální videospot Hodiny Země 2014,“ vyzývá Hana Sekerková, koordinátorka Hodiny Země 2014 pro Českou republiku

 Letos proběhne hapenning v sobotu 29. 3. 2014 od 20:30 do 21:30.

Stejně jako vloni se můžete symbolicky zapojit tím, že ztlumíte či vypnete veřejné osvětlení, nasvícení budov v majetku obce apod. Tímto symbolickým gestem dáte najevo, že Vaše obec či kraj věnuje pozornost ochraně životního prostředí a klimatu,“ vysvětlila Sekerková.

Loňský ročník kampaně proběhl za historicky vysoké účasti a enormní pozornosti médií. Hodiny

Země 2013 se ve 147 zemích světa zúčastnilo na 6000 měst a obcí a stovky firem. Kampaň zasáhla

životy více než 1,8 miliardy lidí. Na hodinu zhasly např. pyramidy v Gíze nebo Eiffelova věž v Paříži.

V České republice se kampaně vedené Ekologickým institutem Veronica vloni účastnilo 160 obcí, 120 firem a tisíce jednotlivců. Světla zhasla např. na hradě Karlštejn, na Chrámu svaté Barbory v Kutné Hoře, a také na budově Libereckého kraje v Liberci.

Vyplňte formulář na stránkách www.hodinazeme.cz/ nebo nás kontaktujte na

hodinazeme@veronica.cz .

Celosvětově akci pořádá WWF, největší mezinárodní organizace pro ochranu přírody. Koordinaci v České republice zajišťuje Ekologický institut Veronica.

Více o kampani na www.hodinazeme.cz a www.earthhour.org

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest