121Extra třída, složená z 11 žáků naší školy (9.E, 9.C a 7.F), pilně pracuje na svém projektu, kterým se stane putovní výstava Návraty, pořádaná u příležitosti Frýdlantského millenia.

V květnu letošního roku budete mít příležitost vidět ve vestibulu frýdlantské radnice unikátní výstavu ze záběrů historických pohlednic, mnohdy zachycujících taková místa ve Frýdlantu, která už zmizela nebo hodně pozměnila svou podobu a záběrů fotografií zachycujících současnou podobu a také proměnu Frýdlantu. Pro naši výstavu jsme navázali spolupráci se sběrateli historických pohlednic i s pracovníky Městského muzea Frýdlant. Aktuálně dokončujeme doprovodné texty k výstavě a vyrážíme do terénu fotit město, které za posledních 100 let prošlo velkými proměnami.

Velkou novinkou pro všechny naše příznivce je fakt, že náš projekt byl v posledních dnech vybrán do šesti, o kterých chce EDUin ve spolupráci s iniciativou Učíme se příběhy natočit krátký filmový medailonek.

Výstavu Návraty tematicky doplní výtvarné práce žáků celé naší školy, proto bude opravdu na co se těšit!

Zbývá dodat, že za naši námahu a energii, kterou všichni vynakládáme ve svém volném čase, máme možnost získat odměnu. My bychom rádi vyrazili na nějakou historicky zaměřenou exkurzi. Pokud Vás náš projekt oslovil, chcete o něm vědět více nebo máte dokonce chuť nás podpořit, můžete tak učinit na:

 http://www.extratrida.cz/projekt/www/projektova-nastenka/?idProjektu=97

Všem, kteří nám doposud poskytli podporu či se k tomu chystají, moc děkujeme!

Žáci extra třídy

Zdroj: Základní škola, Základní umělecká škola a Mateřská škola, Frýdlant

Pin It on Pinterest