pochod českým rájemPředání staveniště pro zahájení 2. etapy obnovy silnice po povodních 2010 II/592 z Andělské Hory u Chrastavy přes Novou Ves do Mníšku se uskutečnilo 27. března v Nové Vsi.

Pracovního setkání se zúčastnili hejtman LK Martin Půta, radní pro dopravu Vladimír Mastník, vedoucí odboru dopravy Jan Čáp, Petr Kadlec z Krajské správy silnic LK, starostové Chrastavy a Nové Vsi Michael Canov a Jaroslav Müller a další hosté.

„Stavba se skládá ze tří etap v celkové délce cca 7,5km. Stavební náklady činí 151 805 130 korun bez DPH,“ uvedl Petr Kadlec.

Zhotovitel je sdružení firem Strabag a.s. a SaM silnice a mosty a.s.

„Stavební dílo je financováno z dotačního titulu Ministerstva pro místní rozvoj –  dotační program: Obnova obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou,“ připomněl Vladimír Mastník a dodal, že 85 procent nákladů uhradí státní dotace, zbytek zaplatí Liberecký kraj.

Podle hejtmana jde o poslední silniční stavbu likvidující následky povodní v roce 2010.

„Chybějí už jen dva mosty v Bílém Potoce,“ doplnil s tím, že už se také soutěží za 175 miliónů Kč opravy škod po letní povodni v roce 2013. Ukončení stavby se předpokládá v květnu 2015.

V tentýž den bylo předáno staveniště také v Chrastavě – osadě Vítkov. Opraví se zde za 90 miliónů Kč silnice směrem na Albrechtice a na Frýdlant.

„Pro obyvatele osady to bude zatěžkávací zkouška, po téměř pěti letech po povodni, ale po dokončení rekonstrukce boudou mít výhodně a bezpečně spojení do Frýdlantu,“ zdůraznil starosta. Chrastavy Michael Canov.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest