2014411421191242LIBERECKÝ KRAJ – V prostorách bowlingu areálu Sport park Liberec se ve středu 2. dubna od 15 hodin uskuteční slavnostní setkání a ocenění úspěšných sportovců Libereckého kraje z Her VI. zimní olympiády dětí a mládeže, které se konaly v Kraji Vysočina.

V rámci slavnostního ceremoniálu budou za přítomnost statutární náměstkyně hejtmana Kocumové oceněni nejen úspěšní mladí sportovci, ale také jejich trenéři. A možná dorazí i překvapení, že by kouzelník?

Ve dnech od 19. do 24. ledna 2014 se konaly v Kraji Vysočina Hry VI. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2014. Liberecký kraj se svými 253 body znovu potvrdil roli favorita a v celkovém hodnocení krajů již pošesté v řadě vyhrál s vysokým bodovým náskokem před sportovci z Jihočeského (164 bodů) a Jihomoravského kraje (138 bodů).

Sportovci z Libereckého kraje získali celkem 38 cenných kovů v níže uvedeném poměru:

* 15 zlatých: 2 alpské lyžování, 3 běžecké lyžování, 3 biatlon, 3 lyžařský orientační běh a 4 snowboard),

* 13 stříbrných: 1 alpské lyžování, 5 běžecké lyžování, 4 biatlon, 1 lyžařský orientační běh a 2 snowboard)

* 10 bronzových: 1 alpské lyžování, 5 běžecké lyžování, 2 biatlon, 1 rychlobruslení a 1 snowboard.

Nejúspěšnější závodnice Libereckého kraje se stala jilemnická běžkyně na lyžích Marie Rysulová která získala dvě zlaté a jednu bronzovou medaili. Z chlapců si nejlépe vedl biatlonista Štěpán Machač, který si z Vysočina Arény v Novém Městě na Moravě, přivezl tři zlaté medaile a stal se tak nepsaným králem všech biatlonových disciplín, do kterých nastoupil. Dalšími dvěma zlatými se mohou chlubit lyžařští orientační běžci Veronika Gallová a Ondřej Němeček, ten ještě k ocenění přidal jedno stříbro. Pozadu nezůstali ani naši mladí snowboardisté, kteří získali celkem sedm medailí, z nichž byly čtyři zlaté. Dvěma zlatými se na tom podílel Adam Počinek.

Po oficiální části programu si budou moci všichni přítomní změřit své síly v přátelském utkání v bowlingu.

Autor / zdroj: Jiří Langer

Pin It on Pinterest