Jarni_cyklojizda_zahaji_kampan_Do_prace_na_kole_medium

Vytáhněte kola, otřete prach, namažte řetězy! Zahajte novou sezonu slavnostně Jarní cyklojízdou. Odstartujte tak spolu s námi a zástupcem Dánského velvyslanectví kampaň Do práce na kole.

Na úterý 8. dubna připravilo sdružení Cyklisté Liberecka Jarní cyklojízdu Libercem a Jabloncem. Připojit se můžete v 17 hodin na prostranství před Plazou či na náměstí v Jablonci nad Nisou. „Cyklojízda není závodem, ale společenskou událostí. Je určena všem lidem, kteří občas sednou na kolo a zvládnou volným tempem 8 kilometrů,“ objasňuje Sylva Švihelová z Cyklistů Liberecka.

Cyklojízda zahájí v Liberci kampaň Do práce na kole, proto se připojí osobnosti, které dopravu na kole podporují. Záštitu nad kampaní převzali a cyklojízdy se zúčastní hejtman Libereckého kraje Martin Půta, náměstek primátorky Statutárního města Liberec Jiří Rutkovský, zástupce Dánské ambasády v ČR Jess Møller Knudsen a další hosté.

V rámci akce bude představena výstava fotografií o cyklistické dopravě v dánské metropoli.
V Kodani jezdí do práce na kole skoro každý – úředníci v oblecích, sekretářky v lodičkách, dělníci v montérkách, hudebníci s nástroji.  Pomozte nám svým oblečením a výzdobou kol vytvořit takovou malou Kodaň na cyklojízdě Libercem. „Přítomnost občanů na akci je zároveň pádným argumentem politikům pro realizaci cyklistické infrastruktury v našich městech“, dodává Sylva Švihelová ze sdružení Cyklisté Liberecka. Trasa cyklojízdy povede ulicemi města a bude zakončena ve Vratislavicích nad Nisou.

Po příjezdu do Vratislavic se cyklisté budou moci občerstvit v hospodě U Ferdy, zapojit se do workshopu Otevřená cyklomapa Liberce a Jablonce či nechat si prohlédnout a seřídit kolo.

Soutěžní část kampaně Do práce na kole bude probíhat po celý květen v mnoha městech České republiky. Cílem kampaně je poukázat na výhody cyklistické dopravy a motivovat lidi ke každodennímu používání kola jako dopravního prostředku. Každý, kdo se do soutěže zaregistruje a bude jezdit do práce na kole, může vyhrát nové kolo a další hodnotné ceny.

Do akce se, stejně jako v loňském roce, zapojí i zaměstnanci Krajského úřadu Libereckého kraje, kteří postaví nejméně dva týmy.

Registrace do soutěže probíhá do konce dubna na www.dopracenakole.net.
Více informací o připravovaných akcích na www.cykliste.cz a facebooku Cyklisté Liberecka.

Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest