DSC04991Ve Španělském sále Pražského hradu se ve čtvrtek 17. dubna 2014 konalo slavnostní setkání u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel udělení Ceny za nejlepší přípravu a realizaci programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón.

Město Frýdlant se akce zúčastnilo jako vítěz Libereckého kraje. Konkurence byla opravdu velmi silná, o prvenství soupeřila města a obce: Frýdlant, Bečov nad Teplou, Boskovice, Hradec Králové, Chrudim, Kadaň, Klatovy, Kutná Hora, Lipník nad Bečvou, Praha 2, Prachatice, Příbor, Třebíč a Valašské Meziříčí .

Vítězem se nakonec stalo město Chrudim.  Město Frýdlant, jako krajský vítěz, obdrželo od ministra kultury Mgr. Daniela Hermana, 100 tis. Kč na obnovu památkové zóny, která je určena k proinvestování na r. 2014.  Kromě předsednictva Sdružení historických sídel Čech , Moravy a Slezska se udílení také zúčastnila ministryně pro místní rozvoj paní Věra Jourová. Všichni ocenili nejen péči o památky, ale i kladný vztah k historii a zmínili také nemalý přínos pro turistický ruch.

Ocenění ministra kultury a šek na 100 tis. Kč převzal starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Doprovázela jej Ing. Věra Sobotová, která na MěÚ Frýdlant má jako jediná památkovou péči v popisu práce.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest