IMG_1679-2

Milí přátelé,

tohle je úplná novinka. Jógové cvičení speciálně sestavené jako doplněk k cyklistice je obrovským hitem ve Spojených státech. Již dlouho je známo, že se jóga pomáhá celé řadě profesionálních cyklistů. Například Bradley Wiggins, vítěz Tour de France z roku 2012, se díky jógové praxi lépe soustředí. Jeremy Horgan-Kobelski, profi biker, skrze jógové pozice posiluje tělo. V posledních letech však jógu cvičí čím dál více lidí, kteří na kole jezdí i jen pro zábavu a rekreaci.

Speciálně sestavený jógový program díky důrazu na efektivní protažení těla pomáhá předcházet klasickým následkům našich vyjížděk – namoženým nohám, bolení za krkem či v zápěstí. A nejen to. Dokáže zvýšit vytrvalost, koncentraci a učí pracovat s dechem. Také zlepšuje rovnováhu a koordinaci pohybu, což při jízdě na úzkých stezkách obzvlášť oceníme.

mfl_2199_u

© Tatiana Vomáčková

Protože nás jógový program pro cyklisty velice zaujal, rozhodli jsme se na Singltreku ve spolupráci s lektorkou jógy Tatianou Vomáčkovou uspořádat workshop. Tatiana je certifikovaná lektorka jógy a thajské jogové masáže s praxí v České republice i zahraničí. Je majitelkou studia Happy Go Lucky v Praze. Její workshopy věnované józe pro cyklisty vycházejí ze spolupráce a přátelství se společností Festka, kde se stará o komunikaci a vede lekce jógy.

Jógový seminář bude směřovat k protažení, uvolnění a posílení těch částí těla, které jsou na kole nejvíce namáhané.

Naučíte se jógové pozice (asány), které se zaměřují na sílu nohou, spodních zádových svalů a ohybačů v oblasti boků a kyčlí. Budeme věnovat pozornost dechu a jeho vědomé kontrole. Nevynecháme ani cviky na zvýšení pružnosti těla s ohledem na rozsah, který je u každého člověka jiný. Jóga v překladu znamená spojení, a tak bude naším cílem spojit výše uvedené v jeden plynulý, prostupný a pochopitelný celek, který si pak odnesete s sebou do praxe.

Jógový workshop pro cyklisty proběhne v sobotu 28.6.2014 od 15:00. Délka programu jsou tři hodiny. Cena 500 Kč. S sebou potřebujete pouze pohodlné pružné oblečení na cvičení (cvičební podložky budou na místě k dispozici). Cvičení je vhodné pro muže a ženy běžné fyzické zdatnosti, kteří nemají akutní zdravotní problémy.

Kapacita workshopu je 20 osob. Protože to vypadá, že o cvičení bude docela velký zájem, spustili jsme zatím předběžnou rezervaci míst zde na tomto odkazu.

Workshop pořádáme v rámci letního Singltrek Festu a oslavy začátku velkých prázdnin. Dopoledne vyrazíte na stezky, odpoledne si zacvičíte a večer nás čekají na Singltrek Centru koncerty a opět jako loni nezapomenutelná párty.

Moc se na Vás těšíme a zdravíme ze Singltreku!
Tomáš 1, Petr, Hanka, Honza, Tomáš 2, Ondra, Jarda, Petra, Jana
a lektorka jógy Tatiana

Pin It on Pinterest