untitledV. krajský přebor se uskuteční ve dnech 5. až 8. května 2014 v objektu specializovaných kynologických činností v Černousích.

Krajské ředitelství policie Libereckého kraje, Odbor pořádkové policie – Oddělení služební kynologie pořádá ve dnech 5. až 8. května 2014  v objektu oddělení specializovaných kynologických činností v ČernousíchV. krajský přebor psovodů a služebních psů.

Vzhledem k tomu, že letošní přebor je nominačním přeborem na mistrovství ČR, bude soutěžit 10 našich nejlepších psovodů.

Policie využívá k výkonu služby služební psy pro speciální úkony a služební psy pro tzv. klasické využití. Psi specialisté jsou určeni především k vyhledávání narkotik, výbušnin, akcelerantů hoření, zbraní, ztotožňování pachů a vyhledávání lidského cadaveru (lidských ostatků). Služební psi na tzv. klasiku se rozdělují do kategorií hlídkových a pátracích. Soutěžit se bude v několika disciplínách  například zadržení nebezpečného pachatele na útěku, obrana psovoda, vyhledání vystřelených nábojnic, vyhledání a vypracování pachové stopy, vyhledání osoby v objektu a v terénu, ovladatelnost a obratnost, zákrok proti osobě poškozující majetek a jiné další.

Slavnostní vyhlášení výsledků tohoto přeboru proběhne dne 8. května v 15. hodin v Černousích.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
30. dubna 2014

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest