10011491_618781528198888_7309503105447962125_nKdy: 10. května 2014 v 10 hodin

Kde: zahrádka u Špitálku

CO KDYŽ BUDE PRŠET? Férová snídaně se koná i za deště, ve Frýdlantu to bude zahrádka u Špitálku. Jen se v takovém případě dobře oblečte!

Podrobné informace

Férová snídaně ve vašem městě je piknikový happening na podporu fair trade. Koná se při příležitosti Světového dne pro fair trade, což je svátek, který slaví druhou květnovou sobotu tisíce lidí na celém světě. Přidejte se k nim a posnídejte taky! Letos snídáme 10. května.

Férová snídaně probíhá formou pikniku, na kterém se sejdou všichni, pro které je důležitá odpovědná spotřeba, důstojné pracovní podmínky a dodržování lidských práv všude ve světě. Nejde o ochutnávku ani komerční propagaci – každý si na snídani donese své fér-bio-lokální-jakékoli dobroty a pokud má chuť, rozdělí se s ostatními snídajícími (kávu a čaj ve Frýdlantě uvaříme na místě :-). Férová snídaně je senzační příležitost setkat se s kamarády, rodinou nebo třeba sousedy a strávit společně jedno květnové sobotní dopoledne příjemnou snídaní.

Co s sebou?

Fairtradové dobroty se rády kamarádí s těmi lokálními. Můžete si upéct buchtu z fairtradového kakaa a cukru, biomouky, medu od místního včelaře a vajíček od souseda a k tomu si uvařit do termosky fair trade čaj nebo kávu. Nemáte čas ani chuť na pečení? Pak stačí chleba namazaný marmeládou z jahod z vaší zahrádky, fairtradovou čokoládovou pomazánkou nebo sýrem od místního farmáře.

Deka, hrníček, talíře, ubrousky, nože a lžičky by ve vašem košíku taky neměly chybět! A hlavně pozvěte všechny přátele, známé a rodinu! Dobrá parta je základ každého pikniku. Více informací najdete zde.

Zdroj: Férová snídaně

 

Pin It on Pinterest