201455154121250

Ani ne po roce se v Bedřichově opět setkají české cyklistické špičky – tentokrát na Českém poháru horských kol, který se koná 17. – 18. května 2014.

Záštitu nad akcí převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který se již vloni zúčastnil Mistrovství ČR horských kol, které se konalo rovněž v Bedřichově.

Mezi startujícími budou Jaroslav Kulhavý, Pavel Boudný, Ondřej Cink a domácí Jiří Novák nebo Jan Nesvadba. Na startu by se také měli objevit například José Hermida nebo Maja Włoszczowska – oba olympijští medailisté a mistři světa. Pořadatelé očekávají na 450 závodníků včetně světové cyklistické špičky a podobný počet lidí, kteří budou tvořit jejich doprovod. Srdečně jsou zváni i všichni návštěvníci a fanoušci, aby podpořili závodníky. Občerstvení i parkování v okolí bude připraveno. Český pohár horských kol je nejvyšší republikovou sérií závodů horských kol u nás. Během sezóny se koná šest závodů, Bedřichov je po Teplicích dějištěm druhého závodu série. Český pohár je letos současně mezinárodním závodem kategorie C1, tedy druhou nejvyšší sérií závodů horských kol po světových pohárech. Díky tomu, že týden po závodě v Bedřichově se cyklisté sjíždí do Nového Města na Moravě na závod Světového poháru, očekává se v Bedřichově přítomnost nejlepších bikerů světa.

Bedřichov hostí podobný závod již po čtvrté a rozhodně se jedná o nejvýznamnější cyklistickou sportovní akci za celý rok. Trasy závodů vedou po stadionu, na loukách směrem k hájovně a v nejbližším okolí. Návštěvníkům Jizerských hor tato sportovní akce žádné výrazné omezení nepřináší. Průchody po turistických cestách budou odděleny od tras závodů. Plánky tratí jsou v příloze.

Očekávané závodnické špičky z České republiky:

Jaroslav Kulhavý, olympijský vítěz závodu MTB-XCO, Mistr světa, vítěz Světového poháru,
Ondřej Cink, mistr České republiky v MTB-XCO 2013, Mistr světa z roku 2012, Ondřej Cink přijede s celým profesionálním týmem MTB Merida,
Pavel Boudný, mistr České republiky v MTB-XCO 2012,
místní odchovanci Jiří Novák a Jan Nesvadba, tvoří špičku českých bikerů,
Kristián Hynek, letošní vítěz Epic Cup (etapový závod dvojic, Jižní Afrika), mistr Evropy v maratonu roku 2012 a bronzový z mistrovství světa v maratonu z roku 2013.

Autor / zdroj: Jiří Langer

Pin It on Pinterest