uzavirkaV pondělí 12. května 2014 se spouští práce na silnici II/290 vedoucí z Frýdlantu do Bílého Potoka. V první etapě, která přichází na řadu od května do října letošního roku se jedná o tři úseky komunikace a práce začínají na všech naráz.
První opravovaný úsek začíná za křižovatkou u Penny ve Frýdlantě a pokračuje směrem na Raspenavu až k napojení na opravený úsek pod zámkem. Další úsek začíná před viaduktem v Raspenavě (u STK Folda) a pokračuje až ke křižovatce s ul. Liberecká. Poslední třetí úsek začíná v Raspenavě u benzínové stanice a pokračuje až k odbočce na Peklo v Lužci. Objízdné trasy budou značeny a povedou hlavně po silnici II/291 a přes zbytek Raspenavy s objížďkou přes Ludvíkov (více na www.dopravniinfo.cz).
Upozorňujeme, že vlastník komunikace Hajniště – Ludvíkov tuto pseudocestu neopravil a je skoro pro vozidla nesjízdná. Proto je objízdná trasa vedena centrem Nového Města. Veřejná autobusová a vlaková doprava je různě odkloněna – podrobnosti naleznete brzy zde. Práce mají být dokončeny počátkem listopadu 2014 a další etapy budou následovat příští rok.

Zdroj: Město Hejnice

Pin It on Pinterest