untitledV neděli kolem čtvrté hodiny ranní poškodil neznámý pachatel v obci Habartice na Frýdlantsku na sloupu transformátor, a tím vyřadil mimo provoz dva vysílače společnosti T- Mobile.

Až šestileté vězení hrozí zatím neznámému pachateli, který kolem čtvrté hodiny v neděli ráno v katastru obce Habartice na Frýdlantsku vyřadil mimo provoz dva vysílače společnosti T- Mobile v dané oblasti. Neznámý pachatel odpojil a následně shodil na zem se sloupu transformátor, který zajišťoval napájení pro dva uvedené vysílače. Poté, co došlo k vybití náhradních zdrojů, došlo k tomu, že vysílače byly mimo provoz. Pachatel celý transformátor rozebral a vyštípal z něj měděné a hliníkové vinutí. V důsledku toho došlo k úniku okolo 50 litrů transformátorového oleje do okolní půdy.

Na místě kromě policistů zasahovali i hasiči Hasičského záchranného sboru v Raspenavě. Poškozením a ohrožením provozu obecně prospěšného zařízení způsobil neznámý pachatel předběžně škodu ve výši 50 tisíc korun. Případem se nyní zabývají frýdlantští policisté, kteří již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci a poškození a ohrožení provozu obeně prospěšného zařízení a po neznámém pachateli pátrají.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
6. května 2014

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest