IMG_4356

V pátek 9. května 2014 se v obřadní síni frýdlantské radnice konala slavnostní vzpomínková akce u příležitosti oslav konce 2. světové války. Zároveň se ukončila frýdlantská část výstavy 1. světová válka, která se nyní stává výstavou putovní.

Starosta města Frýdlant Dan Ramzer vzpomenul na průběh a následky 1. a 2. světové války a poděkoval za uspořádání výstavy, která hrůzy válek připomíná. Válečný veterán František Gábor upozornil na 69 let bez válek na území České republiky a zdůraznil utrpení hlavně civilního obyvatelstva ve válkách současných, které se ve světě dějí.

K poslechu vyhrával orchestr dechových nástrojů Bohemia Universal Band. Milé občerstvení připravil frýdlantský pivovar, který pod zámkem již vaří výborné pivo Albrecht. Jak jsme se dověděli, otevření pivovarské hospody pod zámkem je naplánováno na poslední červnový víkend t. r.

“V 15 hodin se nad Frýdlant vzneslo sto červených, modrých a bílých balónků, jako symbol úcty k padlým občanům naší republiky během válečných konfliktů,” říká hlavní organizátorka akce Iva Beranová, vedoucí Městského muzea Frýdlant.

Foto: aš
Frýdlant 09/05/2014

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest