img-5358_denik-380

VYMÉST, VYFOUKAT, NASYPAT, UPĚCHOVAT A ZA PĚT MINUT JE HOTOVO. Studený asfalt okamžitě tvrdne a hned po něm mohou přejíždět auta. Autor: Deník/ Romana Prošková

Vratislavice nad Nisou – /VIDEO/ Vratislavice nad Nisou jsou první větší obcí v ČR, která začala opravovat díry v silnicích pomocí studeného asfaltu. Prý je to úžasná věc.

Díry v silnicích. To je nekonečný český příběh. Když už se opraví, za rok jsou v místě znovu. Ve Vratislavicích nad Nisou si řekli dost a zkusili novinku, která se zdá být na první pohled převratná. Až čas ale definitivně prověří účinnost. „Ten systém je strašně jednoduchý a přitom geniální. Díky studenému asfaltu je možné opravovat výtluky do jednoho metru čtverečního za každého počasí, a to i v mrazivé zimě a dešti,” řekl starosta Vratislavic nad Nisou Aleš Preisler (USZ).

Lidé z vratislavického technického střediska předvedli Deníku názornou ukázku.

„Díru vymetu, vyfoukám a pak už jen vsypu směs. Začínám při okrajích a jakmile nasypu čtyři centimetry na výšku, vezmu ruční pěch a lehce ubouchám. Pokračuji, dokud nemám centimetr nad povrchem vozovky, aby se nevytvořil lavor,” popsal postup Pavel Zajíček, pracovník technického střediska. Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

Pin It on Pinterest