4332ascz LIBEREC – Z kolejí Technické univerzity Liberec na Harcově muselo být v sobotu evakuováno 30 studentů. V sedmém nadzemním podlaží zde došlo kvůli nedbalosti v jednom z pokojů k požáru. Ten způsobila svíčka, od které se vznítila záclona a následně začalo hořet další vybavení.
Hasiči dostali informaci o požáru přes tísňovou linku v 17,19 hodin a operační důstojník vyhlásil poplach jednotkám z druhého stupně. Během chvíle se na místo sjelo pět jednotek s osmi cisternovými automobilovými stříkačkami, výškovkou technikou a z jablonecké stanice dorazil i evakuační autobus. Do pokoje zasaženého požárem šli hasiči jak vnitřní cestou po schodech, tak vnější pomocí automobilového žebříku. Požár se mimo pokoj nestihl rozšířit, přesto bylo zakouřené celé patro. Hasiči kontrolovali i ostatní pokoje a někde museli použít násilný vstup. Nikdo ze studentů nebyl zraněn ani se nenadýchal kouře. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 550.000 Kč.

Zasahující jednotky: HZS LK PS Liberec, HZS LK PS Jablonec nad Nisou, Liberec – Vesec, Liberec – Růžodol I., Liberec – Vratislavice nad Nisou. Šestá jednotka JSDHO Stráž nad Nisou byla povolána kvůli záloze.

Foto: HZS LK – kpt. Ing. Tomáš Erban,  Petr Mázl

Autor: por. Mgr. Zdenka Štrauchová

Zdroj: HZS Libereckého kraje

Pin It on Pinterest