westernPokud patříte k těm, kteří rádi naslouchají dusotu koňských kopyt, a láká Vás možnost pozorovat svět z koňského hřbetu, nenechte si ujít den, který v Semilech věnovali westernu, koním a lidem kolem nich. V pořadí již 4. ročník Westernového dne proběhne v sobotu 31. května od 13 hodin na semilském Ostrově.

Akci, které se zúčastní hejtman LK Martin Půta a radní Alena Losová a Ivana Hujerová, ve 13 hodin zahájí svým vystoupením Dětský a mládežnický sbor Jizerka, který pod vedením Nadii Ladkany zazpívá nejen westernové melodie. Po slavnostním úvodu bude následovat program, který se ponese v duchu Divokého západu.

„Návštěvníci se mohou těšit na ukázky komunikace a práce s koněm, westernové ježdění, vystoupení sokolníků a mnoho dalšího. Chybět nebudou ani vystoupení jablonecké taneční skupiny Countryon, o správnou atmosféru se postará kapela BG Korpus,“ prozradil místostarosta města Lena Mlejnková.

Sobotnímu westernovému odpoledni bude předcházet speciální páteční doprovodný program RODINNÉ ODPOLEDNE v kině Jitřenka. Od 16 hodin si děti budou moci malovat a číst v Městské knihovně, na 17 hodinu je v kinosálu připraveno pásmo westernových filmů, které vznikly v československé produkci, ale nejsou běžně k vidění a na 18.30 je připraveno promítání legendárního Pokladu na Stříbrném jezeře. Pro ty, kteří rádi soutěží, je zároveň připraven i soutěžní kvíz, který je k vyzvednutí od 18 hodin v pokladně kina nebo knihovně. Vyhlášení vítězů kvízu proběhne následně v sobotu v rámci programu Westernového dne.

„Víkend v Semilech bude pestrý, určitě se přijďte podívat – nebudete litovat,“ zve Lena Mlejnková.

Zdroj: Liberec mě baví

Pin It on Pinterest