2-titulni-foto-tramvajova-trat_denik-380

Rekonstrukce tramvajové trati z Liberce do Jablonce nad Nisou je pod drobnohledem úředníků. Hraje se o 190 milionů. Autor: ČTK/R. Petrášek

Liberec – Jde totiž o více než třetinu jeho ročního rozpočtu. Následky v případě vracení peněz by byly fatální.

Do více než nepříjemné situace se dostal Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ). Rozhodnutím Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod má totiž vrátit evropskou dotaci 190 milionů korun. Pochybil prý při modernizaci tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. DPMLJ ale chybu popírá a chce se bránit.

Úsek Fügnerova až bývalá Textilana

Vrátit dotaci má DPMLJ kvůli modernizaci tramvajové trati mezi Fügnerovou ulicí a areálem bývalé Textilany. „Konkrétně jde o úseky Fügnerova až Klicperova a ve druhém případě Klicperova až U Lomu,” popisuje mluvčí Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod Silvie Špryňarová. Právě tam došlo podle auditu ministerstva financí k pochybení u zakázek na stavební práce. „Ministerstvo říká, že došlo k dělení zakázek, přitom měly být vysoutěženy jako jedna,” vysvětluje Špryňarová.

Kvůli výsledkům auditu pak úřad musel podle závazné metodiky nařídit dopravnímu podniku vrácení celé dotace. „Celkem se jedná u obou akcí o necelých 190 milionů korun,” doplnila Špryňarová. Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

Pin It on Pinterest