MM LBC přehrada cestičkaU příležitosti 5. výročí vzniku Hospicové péče sv. Zdislavy se 30. května od 15 hodin uskuteční v okolí liberecké přehrady v Harcově benefiční Běh pro hospic. Běhu se zúčastní také bývalá běžkyně na lyžích Zuzana Kocumová a bronzový medailista ze Zimních olympijských her ve Vancouveru Martin Koukal.

Start běhu je pod záštitou statutární náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví a sport, bývalé olympioničky a juniorské mistryně světa v běhu na lyžích, Zuzany Kocumové, která se „závodu“ také zúčastní, společně s mistrem světa v běhu na lyžích na 50 km a olympionikem Martinem Koukalem. Bude probíhat u provozovny hospice v Josefinině údolí v Liberci (dvůr Liebiegovy vily).

Základní okruh bude končit na pláži liberecké přehrady (50 Kč – 800 m). Zdatnější běžci mohou obíhat okruhy končící až u restaurace Bílý Mlýn (1500m – 100 Kč, 2400 m – 150 Kč). Startovné bude využito jako finanční příspěvek na péči pro umírající těžce nemocné, kterou právě Hospicová péče sv. Zdislavy poskytuje.

„Vyzývám radní, zaměstnance úřadu a všechny obyvatele Liberce a okolí, aby svou účastí podpořili dobrou věc, motivovali své přátele a známé a pomohli tak Hospicové péči sv. Zdislavy získat tolik potřebné finanční prostředky na jejich důležitou dobročinnou činnost. Jestliže někoho odrazuje běh, nemusí se bát, trasy se mohou třeba jen odchodit. Zde skutečně nejde o stupně vítězů, důležitá je vaše účast,“ zve Zuzana Kocumová s tím, že na účastníky v cíli čeká zajímavá odměna – něco dobrého na zub a samozřejmě dobrý pocit z pomoci bližnímu.

Zdroj: Liberec mě baví

Pin It on Pinterest