NOva 007

Lukáš Čapek bude hovořit o lebečních implantátech.

Výsledky vědeckých týmů Technické univerzity v Liberci nacházejí dlouhodobě uplatnění v praxi a každodenním životě. Zaměřila se na to také reportérka Bára Divišová, která s našimi vědci natáčela další díl pořadu Střepiny.

Televizní štáb TV Nova dnes natáčel s rektorem naší univerzity Zdeňkem Kůsem, s Oldřichem Jirsákem, Miroslavem Černíkem, Irenou Lovětinskou-Šlamborovou, Lukášem Čapkem a jejich kolegy z vědeckých týmů.

Průmyslová výroba nanovláken, čištění odpadních vod pomocí nanoželeza, nanovsrtvy, které ničí bakterie, viry a plísně, výroba přesných náhrad lebečních a obličejových kostí. Těmto tématům se budou věnovat nedělní Střepiny na Nově skrze osobnosti a výzkumné zaměření našich vědců.

Pokud by měl pořad stopáž delší než zhruba pětadvacet minut, neměli by vědci z naší univerzity problém nabídnout témat více.

Publicistický pořad Střepiny shrnuje nejdůležitější kauzy uplynulého týdne a analyzuje je v krátkých reportážích. Právě v tomto týdnu představil vědecký tým z naší katedry materiálového inženýrství smart textilie, které mění vlivem tepla či UV záření barvu a mají velký potenciál najít uplatnění v praxi. Psali jsme o tom zde. I proto se výzkumu na Technické univerzitě v Liberci dostává prostoru v pořadu bilancujícím uplynulý týden.

Pořad si můžete pustit tuto neděli 1. června ve 21.30 hodin na TV NOVA.

Zdroj: TUL

Pin It on Pinterest