Rákosníček - ilustrační foto 1

Frýdlantští občané a další příznivci metropole Frýdlantského výběžku se zasloužili o to, že obchodní řetězec spol. Lidl ČR v. o. s. zde postaví Rákosníčkovo hřiště. Bude stát na pozemku mezi Domem s pečovatelskou službou v Novoměstské ulici a novým fotbalovým hřištěm a zhotoví jej firma Hags Praha s. r. o.
“Pozemek se předává podle plánu 17. července a za čtrnáct dní by mělo být vše hotovo. Slavnostní otevření a zahájení provozu je však určeno až na sobotu 2. srpna 2014 a je celé včetně zvacích plakátků v režii spol. Lidl. V programu vystoupí Miloš Nesvadba, kterého děti znají hlavně z Kouzelné školky,” informuje Kateřina Korečková z investičního oddělení MěÚ Frýdlant. I když bude hřiště hotové dříve než 2. srpna, nesmí se používat, a proto vstup na ně bude zakázán a dodržování zákazu kontrolováno.
Rákosníčkovo hřiště bude obdélníkové o velikosti 14 x 17 metrů, bude samozřejmě oplocené a bude obsahovat osm herních prvků a mobiliář (pět laviček, odpadkový koš a informační tabule).
“Věřím, že se Rákosníčkovo hřiště, které si Frýdlant vybojoval v napínavé soutěži, bude dětem i rodičům líbit. Jsem rád, že se zase o další kus rozšíří bezpečná a pěkná hrací plocha pro nejmenší občany našeho města,” říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Ilustrační foto: jm, společnost Lidl v. o. s.
Frýdlant 16/06/2014

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest