Policiste_Libereckeho_kraje_dnes_podporili_darcovstvi_kostni_drene_medium

KRAJ – Ve středu 18. června odpoledne proběhl v centru Liberce nejen promenádní koncert. Vybraní policisté i osobnosti kraje obdrželi uznání za svou práci.

Ve 14.00 zahájil slavnostní odpoledne na náměstí Dr. Eduarda Beneše v Liberci ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Vladislav Husák. Zúčastnili se ho nejen policisté našeho kraje, ale také zástupci vedení Krajských ředitelství Ústeckého, Pardubického a Středočeského kraje. Hosty byli rovněž náměstek ministra vnitra pro ekonomiku a provoz Mgr. Lubomír Metnar, hejtman Libereckého kraje Martin Půta, primátorka Statutárního města Liberce Mgr. Martina Rosenbergová, ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje plk. Ing. Roman Hlinovský, ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje MUDr. Vladimír Hadač a další významné osobnosti.

U příležitosti Dne Policie ČR, který připadá na 21. června, ocenil ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Vladislav Husák vybrané policisty. Oceněným předal medaile policejního prezidenta 1., 2. a 3. stupně, plakety policejního prezidenta za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých výsledků a trvalý přínos k budování a prosazování dobrého jména Policie ČR, medaile policejního prezidenta za zásluhy o bezpečnost a za dlouhodobé příkladné osobní služební úsilí a iniciativu při výchově nových policistů a čestné medaile policejního prezidenta za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých výsledků a za prosazování dobrého jména Policie ČR.

Krajský ředitel také udělil čestná uznání za zásluhy v oblasti spolupráce řediteli HZS Libereckého kraje plk. Ing. Romanu Hlinovskému, řediteli Krajského vojenského velitelství v Liberci plk. Ing. Josefu Kulovanému, vedoucímu odboru Krajského úřadu Libereckého kraje Mgr. Rudolfu Broulíkovi, arciděkanovi Římskokatolické farnosti arciděkanství v Liberci Mgr. Radku Jurnečkovi, starostovi Chrastavy Ing. Michaelu Canovi a starostovi Frýdlantu Ing. Danu Ramzerovi.

Medaile Krajského ředitele policie Libereckého kraje za zásluhy v oblasti spolupráce předal plk. Mgr. Vladislav Husák náměstkovi ministra vnitra pro ekonomiku Mgr. Lubomíru Metnarovi, hejtmanovi Libereckého kraje Martinovi Půtovi, primátorce Statutárního města Liberce Mgr. Martině Rosenbergové a dalším vybraným osobnostem, včetně představitelů vedení policie Saska a Polska.

Plk. Mgr. Vladislav Husák přijal z rukou prezidenta spolku Veterán Policie ČR plk. ve výsluze JUDr. Jaroslava Zemana vyznamenání veteránů 2. stupně za jeho dlouhodobou pomoc ve prospěch spolku. JUDr. Jaroslav Zeman rovněž dekoroval stuhou Veteránů Policie ČR prapor Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Slavnostní odpoledne pokračovalo promenádním koncertem Hudby hradní stráže a Policie ČR v rámci kampaně na podporu dárcovství kostní dřeně. Do ní se zapojila policie celorepublikově. Záštitu nad koncertem v Liberci převzala primátorka města Mgr. Martina Rosenbergová.  Policie České republiky pořádá v Praze i v každém kraji tyto koncerty s doprovodným programem. V jeho průběhu byli na místě přítomni zástupci zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra a dárcovského centra transfúzního oddělení Krajské liberecké nemocnice. Lidé tak na místě od zdravotnic dárcovského centra získali potřebné informace, a nebo se mohli nechat rovnou zapsat do registru dárců kostní dřeně.

Od rána až do odpoledních hodin si v ulici 5. května v Liberci děti i dospělí mohli zblízka prohlédnout techniku celého integrovaného záchranného systému, včetně vybavení liberecké protichemické jednotky. Výstava techniky byla doplněna o ukázky výcviku policejních služebních psů, simulovaného zásahu krajské pořádkové jednotky a Hasičského záchranného sboru.

por. Bc. Ivana Baláková

Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest