Na rok 201288-044 pro vás Železniční společnost Tanvald připravuje ještě tři nostalgické jízdy. Většina z nich se uskuteční na ozubnicové trati z Tanvaldu do Kořenova a Harrachova. Těšit se můžete na unikátní ozubnicové lokomotivy, historické vozy, barový vůz i historický motorový vůz. Na některých nostalgických jízdách se můžete svézt vlakem s parní lokomotivou.
Zvlášní vlaky po naší nejstrmější trati Tanvald – Kořenov – Harrachov bude dopravovat jedna ze dvou dochovaných unikátních motorových ozubnicových lokomotiv řady T426.0 přezdívaných „Rakušanka“. Ve zvláštních vlacích budou řazeny osobní vozy Balm z 60. let 20. století včetně historického motorového vozu M240.056 přezdívaného „Singrovka“ a bufetového vozu Balm Bistro.Tak jako každoročně, i letos bude připraven zajímavý doprovodný program na nádraží v Kořenově. Prohlédnete si Muzeum ozubnickové dráhy v Kořenově. V provozu bude též úzkorozchodná důlní železnice. Na Jizerku a Příchovice bude jezdit historický autobus.

Od 5. srpna 2014 bude probíhat rekonstrukce železniční tratě Liberec – Tanvald, zvláštní osobní vlaky Zubačky proto budou začínat svou jízdu ve stanici Desná. Mezi stanicemi Tanvald a Desná bude zajištěna náhradní autobusová doprava.

Sobota 2. 8. 2014 proběhne Den Norska na Zubačce. V Kořenově bude připravena ochutnávka specialit norské kuchyně a výstava železničních modelů a modelových kolejišť. Svezete se na trase: Liberec – Tanvald – Kořenov – Harrachov a zpět, Tanvald – Kořenov – Harrachov a zpět.

Sobota 23. 8. 2014 bude ve znamení borůvek. Zvláštní ozubnicové vlaky u příležitosti 6. borůvkového dne na Zubačce. V Kořenově budou připravené všechny možné borůvkové dobroty. Historický autobus z Kořenova na Jizerku a do Příchovic.
Z důvodu výluky bude mezi stanicemi Tanvald a Desná zajištěna náhradní autobusová doprava
Trasy: Tanvald – Kořenov – Harrachov a zpět

V sobotu 27. 9. 2014 bude připraveno Bramborové ukončení sezóny na Zubačce s Krakonošem.
Zvláštní ozubnicové vlaky k ukončení sezóny na Zubačce. Bramborové hody na nádraží v Kořenově. Setkání s vládcem hor Krakonošem. Historický autobus z Kořenova na Jizerku a do Příchovic.
Z důvodu výluky bude mezi stanicemi Tanvald a Desná zajištěna náhradní autobusová doprava
Trasa: Tanvald – Kořenov – Harrachov a zpět

Zdroj: Kudy z nudy

 

Pin It on Pinterest