2014812940311160LIBEREC – V úterý v 7:00 hodin ráno odletěl z pražského Letiště Václava Havla liberecký profesionální hasič Radek Musil. Jeho cesta vede do Los Angeles, kde bude reprezentovat HZS Libereckého kraje.

V pátek 22. 8. se zúčastní kvalifikace na Firefighter Combat Challange (obdoba T.F.A.) http://www.firefighterchallenge.com a již tuto neděli 17. 8. v 7:00 amerického času se postaví na start prestižního městského půlmaratonu v San Diegu http://www.afchalf.com. Zde poměří síly s více jak 7000 závodníky. Jeho cílem je vylepšení osobního rekordu na půlmaratonu a hlavně si chce závod užít a čestně reprezentovat.

Oba tyto závody jsou náhradou za Světové hasičské hry, které se měly konat ve stejném termínu v Los Angeles. Kvůli problémům pořadatelů s uspořádáním her byly nakonec zrušeny. Na hrách měl Radek soutěžit v maratonu, přespolním běhu a skoku vysokém.

V přípravě na půlmaraton v San Diegu a T.F.A. v Los Angeles libereckého hasiče podporují: HZS Libereckého kraje, SDH Liberec-Sever, Statutární město Liberec, Liberecké strojírny, Petr Kohout – Hasičský servis, pekárna Nopek, Amix – Nutrition, Roman Endt – hasicí přístroje, restaurace Panoptikum Liberec a soukromá osoba Rolf-Jan Zweep. Radek Musil všem partnerům děkuje. Poděkování posílá i své rodině za trpělivost při trénincích.

 

Autor / zdroj: Zdenka Štrauchová

 

Pin It on Pinterest