2014813738241787

Hejtman LK Martin Půta přijal pozvání Stephana Meyera, člena Saského zemského sněmu, a v pondělí 11. srpna se setkal s Thomasem de Maiziere, ministrem vnitra Spolkové republiky Německo. Společně diskutovali zejména o přeshraniční bezpečnosti v Trojzemí.

Účastníci jednání se nejprve setkali v Jonsdorfu, odkud na kole cestovali přes Oybin na Trojzemí. Kromě hejtmana LK Martina Půty se pracovní vyjížďky za českou stranu zúčastnil také starosta Hrádku nad Nisou Josef Horinka. Z německé strany byli ještě přítomni Bernd Lange, landrát Landkreisu Görlitz, Michael Kretschmer, MdB, Arnd Voigt, primátor města Zittau, Michael Hiltscher, náměstek primátora města Zittau a Frank Peuker, starosta města Großschönau.

„S německými kolegy jsme se shodli, že největším problémem v příhraniční oblasti je drobná kriminalita. Spolupráce české a německé policie je ale na velmi dobré úrovni a v posledních letech je stále intenzivnější,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Delegace také hovořila o spolupráci státní správy a samosprávy na obou stranách hranice. Jedním z témat byl i cestovní ruch a další možnosti propojení cyklostezek i ostatních turistických tras.

 

Autor / zdroj: Markéta Dědková

Zdroj: Regiony24.cz

 

Pin It on Pinterest