01-Jizerske-horyTuristický region Jizerské hory připravil pro malé a velké návštěvníky soutěž pod názvem Tajemná místa Jizerských hor. Osm zajímavých, tajemných a hlavně méně známých míst v Jizerských horách je označeno malou kovovou volně přístupnou známkou. Ten kdo navštíví všech osm míst, dostane penízek víly Izeríny.

Po objevení všech známek, jejich obkreslení na leták a předání v jednom z informačních center bude úspěšným soutěžícím předán dárek – skleněný peníz víly Izeríny. Leták je k dostání ve všech informačních centrech Jizerských hor, ale také ke stažení na webových stránkách Víly Izeríny.

A kde tajemná místa hledat? Vypravit se za nimi můžete k lomu Bukovec u osady Jizerka, prameni řeky Nisy poblíž Nové Vsi nad Nisou, na Dračí vrch u osady Fojtka, k Protržené přehradě, na Skalní hrad u Oldřichova v Hájích, k vyhlídce Hajní kostel blízko Bílého Potok, na skalku Trniště u Hašlerovy chaty nedaleko Královky nebo k rašeliništi Na Čihadle.

Pro odměnu se pak zastavte v Jabloneckém informačním centru (Kostelní 1/6, Jablonec nad Nisou), Městské knihovně a infocentru ve Smržovce (náměstí T. G. Masaryka 638), Informačnímu centru Frýdlant (náměstí T. G. Masaryka 37) nebo v Městském informačním centru v Liberci (náměstí Dr. E. Beneše 1).

Zdroj: Kudy z nudy

Pin It on Pinterest