zkratka_denik-380Liberec – Dnes a denně se řidiči stresují na křižovatce, ojedinělé v ČR, poskládané ze tří kruhových objezdů v libereckém Růžodole a přezdívané sněhulák.

Místo je téměř nepřetržitě přetížené hlavně kvůli motoristům, kteří tudy směřují za nákupy do obchodní zóny nebo za prací do zóny průmyslové. Tvoří se tu zácpy.

„Kdo tuhle křižovatku vymyslel, to byl opravdu „génius”,” zlobí se většina Deníkem oslovených řidičů. K činu se dobrovolně přiznal současný náměstek liberecké primátorky Jiří Rutkovský (USZ), který před nástupem na radnici pracoval jako stavební inženýr.

„Když jsme tuto křižovatku projektovali, nikdo nepočítal se vznikem průmyslovýchzón,” reaguje Rutkovský. Nyní ale šoférům podle vedení radnice svitla naděje, že se situace zlepší. Město Liberec definitivně vyhodnotilo, že přístup do zón je naprosto nedostačující.

„Radnice proto chystá druhé silniční napojení zón na tahu I/35. Již nyní se tam provádějí terénní práce, po kterých bude následovat výstavba čerpací stanice a právě také zmiňované napojení, jež poslouží nejen automobilům, ale také zajistí dobré podmínky pro pěší a cyklisty i hromadnou dopravu,” uvedl náměstek primátorky Rutkovský. Projektant navrhl napojení formou mimoúrovňové okružní křižovatky, tedy kruháč , nad rychlostní silnicí. Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

Pin It on Pinterest